Yiğit Bulut'tan 'Pax Başkanlık' çağrısı: Genel af ilan edilsin

Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut, başkanlık sistemine girmeye hazırlanan Türkiye'de bir "PAX Başkanlık" hamlesi yapılması talebinde bulundu.

Yiğit Bulut'tan 'Pax Başkanlık' çağrısı: Genel af ilan edilsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlarından Yiğit Bulut, genel af çağrısı yaparak, “Bazı suçlar hariç genel bir af hayata geçirelim ve ‘her vatandaşı’ suçsuz kabul ederek yeniden doğmuş gibi bir şans verelim” dedi.

Yiğit Bulut, bugün AKP yayını Star gazetesindeki köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Köşesinde “PAX Başkanlık” adını verdiği tezini defalarca yazdığını ve ne anlama geldiğini anlatan Yiğit Bulut, “Bazı suçlar hariç GENEL BİR AF hayata geçirelim ve ‘her vatandaşı’ suçsuz kabul ederek yeniden doğmuş gibi bir şans verelim” ifadelerini kullandı.

Bulut’un yazısında sıraladığı ‘PAX Başkanlık” önerileri şöyle:

1- Herkes, “yerleşik yapılar” arındırıldıktan sonra, dönüp kendine baksın hatalarını düşünsün ve bir zihinsel adım atarak “çatışma” dinamiğinden “birlikte atak yapma” sürecine girsin.

2- Toplumdaki “zihinsel barış”, ana sorunların da bu geçiş sürecinde çözülmesiyle “toplumsal bir barış ve alt dinamikleri” olarak sorgulansın ve yeni açılımlar hayata geçirilsin.

3- “Yerleşik Yapıların manipülasyonlarına” bilerek katılanlar yapmasa bile, bu yapıya “gönüllü, zihnen, bedenen” destek veren her birey, kendini sorgulasın ve “çatışma-barış” geçişi için kendine düşenleri ve atılması gereken adımları ortaya koysun.

4- Çatışma-Barış geçişi “çatışmadan” beslenen yapıları ortadan kaldıracağı için arada oluşacak katma değeri toplumsal ekonomik çarklara katmak için çaba sarfedelim. Örnek faizin her “1 puanlık” düşüşünden ortaya “hastane, yol, okul” yapabileceğimiz net bir kaynak çıkıyor.

5- Başkanlık sistemine geçerken, “YENİ BİR TÜRKİYE-YENİ DOĞMUŞ KADAR TEMİZ VATANDAŞ” kavramını hayata geçirelim ve SİCİL kayıtlarını sıfırlayalım. Bazı suçlar hariç tutulmak şartıyla, her vatandaşın “yeni başlamış” bir sicili olsun. Kredi sicillerini de bu temizlenme kapsamına dahil edelim.

6- Başkanlık geçişi ile birlikte “Mali Sicilleri” de sıfırlarken, DEVLET-Vatandaş arasında “alacak-verecek” kalmasın ! Vergi borçlarını geçişe kadar yeniden yapılandırıp BAŞKANLIK BAŞLANGICI sonrası eldeki imkanlar sıfırlayalım.

7- Bazı suçlar hariç GENEL BİR AF hayata geçirelim ve “her vatandaşı” suçsuz Kabul ederek yeniden doğmuş gibi bir şans verelim.