'Yerli otomobil' CEO'su Alman firmasından seçildi

Erdoğan'ın 'yerli otomobil' CEO'su olarak açıkladığı Mehmet Gürcan Karakaş uzun yıllardır Bosch'ta görev yapıyor.

'Yerli otomobil' CEO'su Alman firmasından seçildi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Alman Bosch firmasında Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Gürcan Karakaş’ın yerli otomobil CEO’su olarak belirlendiğini açıkladı.

Erdoğan dün katıldığı bir canlı yayın programıda konu ile ilgili “Biz 2021’de elektrikli ve akıllı sürüşü olan bu otomobili üreteceğiz. Ne yaptık? Ben ‘5 tane babayiğit’ dedim, 5 tane babayiğit çıktı ve bir konsorsiyum oluşturdular. Oluşturdukları bu konsorsiyumla beraber adımı attık. Şimdi başına da Mehmet Gürcan Karakaş diye bir arkadaşımızı Bosch’tan transfer ettik. Bu arkadaşımızla beraber inşallah bu süreci başlatacağız” dedi.

Erdoğan’ın proje için açıkladığı “5 babayiğit” şirket Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding (KARSAN), Turkcell ve Zorlu Holding’den (Vestel) oluşurken, geçtiğimiz günlerde Bosch’tan yapılan açıklamada yerli otomobilin her aşamasında yer alacakları belirtilmişti.

Ancak geçtiğimiz günlerde ise Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, Bosch’un tüm teknolojilerini yerli otonun hizmetine sunacaklarını kaydetmiş ve şöyle demişti: “Bosch, dünyanın en büyük otomotiv yan sanayii firması. Geldiğimiz noktada ciromuzun yüzde 60’ı mobilite bölümlerinden geliyor. Dünya çapında 60 markayla çalışıyoruz. Yoldaki tüm araçların içinde Bosch parçaları var. Dolayısıyla Türkiye’de yerli oto bize heyecan veriyor. Bu anlamda biz gerek tasarımda gerek ürün verme konusunda gerekse devreye alma, prototip çalışmaları konusunda tüm süreçte var olacağımızı öngörüyorum”