'Yerel seçimlerden hemen sonraki gün IMF anlaşması yapacaklar'

"Yerel seçimlerden hemen sonraki gün IMF anlaşması yapacaklar. Başka hiçbir kurtuluşları yok. Ancak bu anlaşmayı iki sene önce yapmalarına oranla 4-5 misli bedel ödeyeceğiz. Bunlar AKP'nin seçimi kazanması için yapılan ekonomik yanışlar. Türkiye, Arjantin'in imzaladığına benzer bir IMF anlaşmasına doğru gidiyor."

'Yerel seçimlerden hemen sonraki gün IMF anlaşması yapacaklar'

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Yerel seçimlerden hemen sonraki gün IMF anlaşması yapacaklar. Başka hiçbir kurtuluşları yok” ifadelerini kullandı.

Bekaroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2019 Yılı bütçe görüşmelerinin sürdüğü sırada basıının hükümet konuşmalarının ardından salondan çıktığını, bu sebeple görüşmeleri takip etmediğini dile getirerek eleştirdi.

Basının, yasama, yargı, yürütme kadar önemli olduğunu anlatan Bekaroğlu, CHP’nin komisyon üyeleri olarak, toplantılarda yaptıkları eleştiri ve katkıları, aynı zamanda basın toplantılarıyla da gündeme getirmeye karar verdiklerini ifade ederek sözlerine devam etti.

Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle devletin yeniden kurulduğunu dile getiren Bekaroğlu, Anayasada, “Kanunda açıkça düzenlenen konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin çıkarılamayacağına” ilişkin hükmü hatırlatarak, buna aykırı işlemler yapıldığını savundu.

Türkiye’nin “Otoriter ve totaliter, tek adam yönetimine doğru gittiğini” öne süren Bekaroğlu, “Türkiye, bunu taşıyamaz. Türkiye’nin 100 küsür yıllık demokrasi geleneği var. Bunu tatmış olan bir halk bunu taşıyamaz.” dedi.

Hükümet tarafından bazı sektörlerde teşviklerin açıklandığını, ekonomiye dönük düzenlemelere imza atıldığını hatırlatan Bekaroğlu, şöyle devam etti:

“Yaptıkları yanlışlıklar sonucu Türkiye krize girdi. Şimdi aynı yanlışa devam ediyorlar. Niye yapıyorlar? 31 Mart’taki yerel seçimler için yapıyorlar. Yerel seçimlerden hemen sonraki gün IMF anlaşması yapacaklar. Başka hiçbir kurtuluşları yok. Ancak bu anlaşmayı iki sene önce yapmalarına oranla 4-5 misli bedel ödeyeceğiz. Bunlar AKP’nin seçimi kazanması için yapılan ekonomik yanışlar. Türkiye, Arjantin’in imzaladığına benzer bir IMF anlaşmasına doğru gidiyor.”