Yer TRT, konuşan 'akademisyen': Hz. Nuh, oğlu ile cep telefonuyla görüştü

TRT’deki bir programa katılanv e İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Dr. Yavuz Örnek isimli kişi, "Hz. Nuh ile oğlu cep telefonuyla konuştu" dedi.

Yer TRT, konuşan 'akademisyen': Hz. Nuh, oğlu ile cep telefonuyla görüştü

TRT’de yayınlanan Pelin Çift’in sunduğu Öteki Gündem programında ‘Nuh Tufanı’ işlendi. Programa Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek’in akıl almaz iddiaları damgasını vurdu.

Yayınlarında düzenli olarak bilimdışı programlara yer verilip dinci isimlerin ağırlandığı TRT’de Dr. Yavuz Örnek isimli ‘akademisyen’, konuşmasında tufan sırasında Nuh’un kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlunu ikna etmek için cep telefonu ile görüştüğünü savundu. Örnek, 10 bin yıl yaşandığı iddia edilen tufan sırasında Nuh’un 400 metrelik dalgalara dayanan çelik levhalardan yapılmış bir gemi inşa ettiğini ve bu geminin nükleer enerji kullandığını söyledi. İddialarının hepsinin bilimsel kanıtlara dayandığını öne süren Örnek, soru üzerine bunları açıklamakta zorluk çekti.

NİYE GÜVERCİN YOLLASINLAR

Dr. Yavuz Örnek, Nuh tufanı sonrasında da gemiden güvercin yollanmadığını, uçan bir insansız hava aracı İHA yollandığını söyleyince Pelin Çift dayanamayarak “Hocam bunun bilimsel ispatı var mı? diye sordu. Dr. Yavuz Örnek “Efendim ileri teknoloji varken niye güvercin yollasınlar” diye cevap verdi.