Yer İstanbul: Peçeli eşinin yüzünü açmasını isteyen polislerle kavga etti

İstanbul'da kaymakamlık binasına peçeli şekilde girmeye çalışan eşinin yüzünün erkek bir polis tarafından açılmasını istemeyen adam darp edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

Yer İstanbul: Peçeli eşinin yüzünü açmasını isteyen polislerle kavga etti

İstanbul Zeytinburnu’nda yaşanan bir olay, AKP iktidarıyla birlikte kamusal yaşamda laikliğin aldığı tahribatın boyutunu bir kez daha ortaya koydu. İlçede eşiyle birlikte kaymakamlığa giden Emre Özen, girişte polislerin eşinin peçesini yüzünü görmek amacıyla açmak istemesi nedeniyle tartışma yaşadı. Polislerle kavga eden Özen, darp edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Özen, “herkesin kendi dini hukukuna göre muameleye tabi tutulması” gerektiğini öne sürdü.

İddiaya göre Zeytinburnu’nda yaşayan esnaf Emre Özen, eşi Derya Yıldız Özen ve iki çocuğuyla beraber kaymakamlığa ikamet değişikliği için gitti. Aile bina girişinde bulunan güvenlik noktasında x-ray cihazından geçtikten sonra polis kontrol noktasında geldi. Burada bulunan kadın polis, peçe takan Derya Yıldız Özen’in yüzünü açmasını isteyince, Emre Özen “eşinin peçesinin herkesin içerisinde değil, bir kabin ya da bir odada açılmasının uygun olacağını” söyledi. Polislerin bu isteğe olumsuz cevap vermesi üzerine Emre Özen daha önce gittikleri kurumlarda bu taleplerinin sorunsuz bir şekilde yerine getirildiğini söyledi. İddiaya göre Emre Özen’in üzerine yürüyen polis memuru, ailesinin yanında genç adamı darp etti. Polis memurundan şikayetçi olan Özen, ifade vermek için gittiği karakolda da hakarete maruz kaldığını savundu.

İHA‘nın haberine göre Özen’in Kaymakamlık binasında yaşadığı olay daha sonra karakola taşındı. Burada da kendisine polislerin sürekli hakaret ve tehditler savurduğunu iddia eden Emre Özen, “Darp raporumu aldım, ifademi vermeye başladım. Söylediğim ifadeleri istediğim gibi yazmadı. Zeytinburnu Şehit Bülent Üstün Karakolu’nda olan hiç bir şeyi yazmadı.” dedi.

“HERKESE DİNİ HUKUKUNA GÖRE” 

Karakollarda devletin aleyhine Müslümanları kışkırtacak her türlü hareketin engellenmesini talep ettiği belirten Emre Özen “Bırakın bizim Müslümanların istediğimiz gibi kıyafetlerimizi giyebilmemiz, sarıklı bir Hindu bile gelse ve açılmak istenirse onun dahi hukukuna uygun bir şekilde açılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.