CHP'de kazan kaynıyor mu?

CHP'de sola yakın isimlerin aday listesinde yer almamasına, iki CHP'li isimden dikkat çeken yorumlar geldi.

CHP'de kazan kaynıyor mu?

CHP’nin dün basına sızan aday listeleriyle ilgili tartışmalarda parti yönetiminin Muharrem İnce’ye yakın isimlerin üstünü çizdiği yönündeki yorumlar ağır basıyor. Sözkonusu yorumlar, Muharrem İnce’nin dün akşam açıkladığı ve bugün kesinleştirdiği miting iptali kararı ile birlikte düşünüldüğünde partide ‘bir kriz mi yaşanıyor?’ sorusu sorulmaya başlandı.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, partisinde kendisinin de liste dışı bırakıldığı aday listelerinin belirlenmesinde Abdullah Gül’le ilgili tartışmaların etkili olduğunu belirtti.

Abdullah Gül’ün CHP’nin de içinde olduğu ittifakın Cumhurbaşkanı adayı olarak adının öne çıktığı tarihlerde, kendisinin buna şiddetle karşı çıktığını belirten Pekşen, Sözcü‘ye yaptığı açıklama şöyle konuştu:

“Gül’ün adı ilk ortaya çıktığında karşı çıkanlardan biri de bendim. Bana üç ay önce, ‘Gül’ün adaylığına karşı çıkma, milletvekilliğinden olursun’ uyarısı geldi. Aldırmadım. Katıldığım televizyon programlarında karşı olduğumu söylemeye devam ettim. En son bir ay önce bir uyarı daha oldu. Ancak ben ısrarla karşı olduğumu kamuoyu önünde söylemeye devam ettim. Gördüğüm tablo şu. Benimle birlikte, Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz eden kim varsa liste dışı kalmıştır.”

“AKLINDAN LİDERLİK GEÇİRENLER LİSTE DIŞI”

CHP’nin lsiteleriyle ilgili bir diğer dikkat çekici değerlendirme de eski CHP Genel Başkan Yardımcısı, ekonomi uzmanı Prof. Dr. Hurşit Güneş’ten geldi. İnce’ye yakın olanların tasfiye edildiğini iddia eden Güneş, “Aklından liderlik geçirenler liste dışı. Geçirmeyen ama ürkülenler de liste dışı” ifadesini kulandı.

Hurşit Güneş’in o açıklaması şöyle oldu:

“Günaydın. CHP listeleriyle ilgili görüş mü?

1) MYK Üyeleri bakan olamayacaklarını düşünmüş. Onların hepsi listede!

2) ikaz veya itiraz edenler liste dışı.

3) Aklından liderlik geçirenler liste dışı. Geçirmeyen ama ürkülenler de liste dışı.

4) @vekilince ‘ye yakın olanlar da.”

http://gazetemanifesto.com/2018/05/21/muharrem-inceden-aksam-saatlerinde-dikkat-ceken-mesaj/

http://gazetemanifesto.com/2018/05/20/chpnin-milletvekili-adaylari-belli-oldu/