Yeni Şafak'ın cihatçı muhabiri yazdı: TSK'dan ÖSO'ya '14 bin kişilik güç hazırla' emri

Yeni Şafak'ın cihatçı "muhabir"i Yılmaz Bilgen, Türkiye'nin Suriye'de Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyon ve bunun için ÖSO'ya verilen talimatı yazdı.

Yeni Şafak'ın cihatçı muhabiri yazdı: TSK'dan ÖSO'ya '14 bin kişilik güç hazırla' emri

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Fırat’ın Doğusu’na operasyon birkaç güne başlıyor” sözleriyle bölgede geri sayım başlarken, operasyonun nasıl ve kimlerle yürütüleceği sorularına ilişkin Yeni Şafak’ta detaylar yer aldı.

Gazetenin bölgedeki cihatçı silahlı çetelerle yakın ilişkisiyle bilinen muhabiri Yılmaz Bilgen imzalı haberinde, Afrin’e karşı yürütülen ‘Zeytin Dalı’ operasyonunda kullanılan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanlarına TSK tarafından yeniden ’14 bin kişilik ordu hazırlayın, savaşa hazır olun’ emri gittiği iddia edildi.

SAYILARI ARTABİLİR

ÖSO unsurlarının silah cephane ve teçhizatla donatılarak harekata hazır hale getirilmelerinin istendiği belirtilen haberde, örgütün de bu hazırlıkları dün itibariyle tamamladığı ve hazırlanan 14 bin kişilik gücün operasyonun başlaması ile birlikte artacağı öğrenildi.

Haberde operasyonun nasıl yapılacağına ilişkin de “Harekatın ilk aşamasında terör örgütü PKK/YPG’nin stratejik noktaları vurulacak. Saha istihbaratı ile belirlenen mevziler, geçiş güzergahları, lojistik merkezleri ve bağlantı noktaları önce ateşe boğulacak, ardından temizlenecek. Şok harekatıyla çok kısa sürede 100 kilometrelik saha teröristlerden arındırılacak.” ifadeleri kullanıldı.

Haberde operasyonun Fırat’ın doğusu için çok stratejik bir nokta olan Tel Abyad’dan başlaması beklendiği, Tel Abyad’ın alınması ile Menbiç bağlantısının kesileceği ve böylece YPG’nin burada da tutunamayacağı kaydedildi.