Yeni Şafak yazarından tarikat üyelerine: O yapıdan hemen uzaklaşın

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, tarikat üyelerine "bulundukları yapıyı test etmeleri" çağrısı yaptı. Öztürk tarikat üyelerine "Sağlıklı tartışma ortamı oluşmuyorsa o yapıdan uzaklaşılması"nı 'tavsiye' etti.

Yeni Şafak yazarından tarikat üyelerine: O yapıdan hemen uzaklaşın

Fethullah Gülen ve Adnan Oktar gibi dinsel yapılanmalara yönelik kapsamlı operasyonların ardından, yandaş yazarların halen AKP’nin desteğiyle faaliyetlerine devam eden tarikat ve cemaatlerle ilgili tartışmaları sürüyor.

İki grubun dışında kalan dini yapılara da operasyon yapılabileceği söylentileri konuşulurken, yandaşlardan müritlere içinde bulundukları tarikat ve cemaatleri sorgulama çağrısı geldi.

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak‘ın yazarı Kemal Öztürk, müritlere seslendiği yazısında, “Eğer organizasyon şeması olan, hiyerarşik ilişki biçimi olan bir yapı içinde bulunuyorsanız, bunu test edin. Soru sorun, şüphelerinizi söyleyin, itiraz edin ve karşılaştığınız muameleyi görün. Eğer bunlar normal karşılanıyor, açıklamalar yapılıyorsa, sağlıklı tartışma ortamları oluşuyorsa, orada kalmaya devam edin” dedi.

Öztürk’ün yazısının devamında, bu kriterlerin sağlanamadığı görüldüğünde sözkonusu yapılardan “hemen uzaklaşılması” çağrısı yapması dikkat çekti.