Yeni Şafak yazarı: Gençlere Ömer Halisdemir diye birisi ufuk olarak veriliyor, daha büyük düşüş olamaz

İslamcı yazar Atasoy Müftüoğlu hakkında, 15 Temmuz darbe girişimi ve bu girişimin gecesinde yaşamını yitiren Astsubay Ömer Halisdemir'le ilgili sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Yeni Şafak yazarı: Gençlere Ömer Halisdemir diye birisi ufuk olarak veriliyor, daha büyük düşüş olamaz

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak‘ta sık sık dini konularda yorumlar yazan islamcı yazar Atasoy Müftüoğlu hakkında, 15 Temmuz darbe girişimi ve bu girişimin gecesinde yaşamını yitiren Astsubay Ömer Halisdemir’le ilgili sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Müftüoğlu, sosyal medya paylaşılan bir konuşmasında “15 Temmuz, tarihe yeni bir uyuşturucu olarak geçti, geçecek. Genç kuşaklara Ömer Halistekin mi Halisdemir mi diye birisi ufuk olarak veriliyor. Bundan daha büyük bir düşüş olabilir mi? Hangi yeteneğe, ufku, hangi bilinci sebebiyle? Bir general emir vermiş, bir başka generali ’vur’ demiş. Öykü bundan ibaret.” ifadelerini kullandı.

Müstüoğlu’nun sözleri sonrası islamcıların kimi yazara destek olurken, AKP’ye yakın sosyal medya kullanıcılarından ise tepki yağmuru geldi. Bazı AKP’liler Müftüoğu hakkında suçduyurusunda bulunurken, sıkı ‘Reis’çiliğiyle bilinen Fatih Tezcan da Müftüoğlu’na sitemle karışık tepki gösterip “Allah için kendine gel ağabey” diye seslendi.