Yeni Şafak yazarı: Erdoğan'ın ağır sorumluluğu beni ürkütüyor

AKP'li Yeni Şafak'ın yazarı Kemal Öztürk, Erdoğan'ın yeni sistemle birlikte görev ve yetkilerinin genişlemesine dikkat çekerek "Sorumluluğun büyüklüğü beni ürkütüyor" dedi.

Yeni Şafak yazarı: Erdoğan'ın ağır sorumluluğu beni ürkütüyor

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak’ın yazarı Kemal Öztürk, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ adı verilen yeni sistemin Erdoğan’ın yemini ve dün açıklanan kabineyle birlikte resmen başlamasına ilişkin yazısında dikkat çeken bir ifadeye yer verdi.

Yazısında yeni sistemin yürürlüğe girmesinden duyduğu sevinci ifade eden Öztürk, “‘Keşke’ dememek için, bu hayati dönüşümü sağlıklı yapmak, çocuklarımıza, torunlarımıza daha güzel bir devlet, daha güzel bir sistem, daha güzel bir ülke bırakmak bizim elimizde şimdi.” derken, “Sorumluluğun büyüklüğü beni ürkütüyor aslında. Eminim Cumhurbaşkanı da bu sorumluluğun ağırlığını omuzlarında hissediyordur.” ifadelerini kullandı.

Öztürk’ün yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Bizler şahitleri olarak heyecanlıyız. Bir de bu tarihi yapan ve Cumhuriyet tarihinde devlete hayati bir dönüşüm yaptıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı düşünün… Eminim o daha heyecanlıdır.

Tarihi Erdoğan yapıyor, millet yaşıyor, biz de yazıyoruz.

‘Keşke’ dememek için, bu hayati dönüşümü sağlıklı yapmak, çocuklarımıza, torunlarımıza daha güzel bir devlet, daha güzel bir sistem, daha güzel bir ülke bırakmak bizim elimizde şimdi.

Sorumluluğun büyüklüğü beni ürkütüyor aslında. Eminim Cumhurbaşkanı da bu sorumluluğun ağırlığını omuzlarında hissediyordur.

Bugün, Türkiye için yeni bir sayfa açılırken, Erdoğan gibi omuzlarında büyük sorumluluk hissedecek bir liste daha açıklandı. Yeni bakanlar kurulu, kritik kurumların yöneticileri ve idareciler…

Onlar da tarih yapan ekibe dahil oldular. Ve gelecekte, yeni Türkiye, yeni Cumhuriyet sistemi yazılırken, bu isimler de hep anılacak, yazılacak.”