Yeni Şafak muhabirinden AKP'ye Suriye isyanı: Hesap verin

Yeni Şafak'ın cihatçı muhabiri Yılmaz Bilgen, Suriye sahasında gelinen durum karşısında AKP'ye isyan edip, sorumluları hesap vermeye çağırdı.

Yeni Şafak muhabirinden AKP'ye Suriye isyanı: Hesap verin

AKP’nin yayın organı Yeni Şafak’ın Suriye’deki katliamcı cihatçı örgütlerle dostluğu bir çok kez haber konusu olan muhabiri Yılmaz Bilgen, Suriye ordusu ve müttefiklerinin direnişiyle hezimete uğrayan cihatçıların düştüğü durum nedeniyle isyan etti.

Cihatçıların kontrolünde bulunan kentlerin Suriye’nin direnişiyle tek tek geri alınmasına içerleyen Bilgen, “Türkiye’de tüm bu süreçlerin asli aktörü olan resmi görevliler halen iş başında ve üstelik terfi ediyorlar. Hem Suriye hem de Türkiye’ye yazık oldu/oluyor.” dedi.

Süreç içinde sahada yaşanan “olumsuzluklar”ı da karanlık örgüt SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi başta olmak üzere Erdoğan’ın danışman kadrosuna anlattığını belirten Bilgen, buna karşın sözlerine değer verilmediğini üstelik susması için tehdit edildiğini belirtti. Bilgen’in bu sözleri kendisinin bir gazeteci değil asıl olarak istihbarat elemanı gibi çalıştığının da göstergesi oldu.

Gelinen noktada “İdlib’te sıkışıp kaldık” diyen cihatçı muhabir “Suriye meselesinde devletten/milletten gizlenen hakikatlerin gün yüzüne çıkmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyorum” diye seslendi.

Bilgen’in kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Haseke, Rakka, Deir El Zor, Süleyman Şah Türbesi, Türkmendağı, Halep, Munbic, Guta, Humus, Dera, Hama birer birer düştü. Türkiye’de tüm bu süreçlerin asli aktörü olan resmi görevliler halen iş başında ve üstelik terfi ediyorlar. Hem Suriye hem de Türkiye’ye yazık oldu/oluyor.

Şahsım bilfiil Sayın Erdoğan’ın danışman kadrosuna başta Adnan Tanrıverdi olmak üzere son 3 yıldır defalarca olan biten olumsuzlukları anlattım. Devlet söylediklerimize değer vermedi ve birde yanlış bilgi vermek vb ithamlara maruz kaldım. Hatta susmam konusunda tehdit edildim.

Gelinen noktada PKK devlet oldu. Muhalifler bitti. Mihraç Ural ve terör oluşumları ile Esed’in Şebbihaları kazanan taraf oldu. Idlip’te sıkıştık kaldık. Sahada bilfiil şahitlik ettim. Turkiye’yi temsil eden resmi görevliler büyük yanlışlar yaptı/yapmaya devam ediyor.

Sadece tüm olumsuzlukların halı altına süpürüldüğü Suriye meselesinde devletten/milletten gizlenen hakikatlerin gün yüzüne çıkmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyorum.”