Yeni Şafak: Haşim Kılıç'ın oğlu kaçtı

Haşim Kılıç'ın oğluna ilişkin ilk bilgiler ortaya çıktı: Kaçmış

Yeni Şafak: Haşim Kılıç'ın oğlu kaçtı

Hakkında Cemaat soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarılan eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın oğluna ilişkin ilk bilgiler yayımlandı.

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Cemaat soruşturması kapsamında, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışırken ihraç edilen S.K. gözaltına alındı. Sorguda, üzerine kayıtlı iki hatta ByLock tespit edildiğine ilişkin soru üzerine S.K., söz konusu hattı kendisinin değil Haşim Kılıç’ın oğlu Fatih Samet Kılıç’ın kullandığını söyleyince soruşturmanın seyri değişti.

S.K., çocukluk arkadaşı olan Fatih Kılıç’ın istemesi üzerine iki hat alarak kendisine verdiğini ve bu hatlardan birini Kılıç’ın, diğerini ise bir avukatın kullandığını ileri sürdü. Bunun üzerine yeni bir soruşturma başlatan savcılık, HTS ve baz sinyallerinden söz konusu hattı Fatih Kılıç’ın kullandığını belirledi.

Savcılık, S.K.’yi adli kontrolle bırakırken, Fatih Kılıç hakkında gözaltı kararı çıkardı. Ancak Kılıç, hiçbir adresinde bulunamadı. Yapılan incelemede Kılıç’ın, S.K.’nin gözaltına alınmasının ardından yurtdışına çıktığı anlaşıldı. Bunun üzerine Kılıç hakkında yakalama kararı çıkarıldı.