Yeni gözaltı dalgası Bylock'tan sonra 'Falcon' ile başlayacak

FETÖ'nün kullandığı kriptolu haberleşme ağı Bylock'tan sonra Falcon'da çözüldü.

Yeni gözaltı dalgası Bylock'tan sonra 'Falcon' ile başlayacak

FETÖ’nün, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından çözülen kriptolu haberleşme ağı ByLock’tan sonra yine kriptolu haberleşme ağı olarak kullandığı Falcon’da çözüldü. Hazırlanan Falcon listeleri Cumhuriyet savcılıklarına gönderildi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, MİT, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün yurtdışına kaçan örgüt üyeleri ile Türkiye’de kalan ve deşifre olmayan FETÖ’cülerin güvenli haberleşme sağlamak için yeni bir program geliştirdiğini tespit etti.

Falcon listesi ile yeni bir gözaltı dalgasının başlayacağı öğrenildi. Listede, bugüne kadar deşifre olmamış, kamu ve özel sektörde üst düzey görevde bulunan kişilerin de yer aldığı öne sürülüyor.

FETÖ’cülerin, ‘Falcon’ programı üzerinden yeniden örgütü toparlamaya çalışıldığı, yeni kazanımlar üzerinden grup sohbetleri yaptıkları belirlendi.

Falcon üzerinden örgüt üyelerine moral motivasyonu verildiği, umut ve hayallerle örgüt üyelerine sabırlı olmaları, güzel günlerin yakında olduğu gibi mesajlar iletildiği tespit edildi. Yine aynı program üzerinden örgüte himmet adı altında para toplandığı da belirtildi.