Yeni Akit yazarı: Cumartesi Anneleri de diğer anneler de AKP'ye sabah akşam dua etmeliler

AKP’nin yayın organı Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu dün İstanbul Beyoğlu'ndaki Galatasaray Meydanı'nda 700. hafta eylemleri AKP iktidarı tarafından yasaklanan ve polisin tomalarla ve plastik mermilerle saldırarak çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı Cumartesi Anneleri'ne dair bir yazı kaleme aldı.

Yeni Akit yazarı: Cumartesi Anneleri de diğer anneler de AKP'ye sabah akşam dua etmeliler

AKP’nin yayın organı Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu dün İstanbul Beyoğlu’ndaki Galatasaray Meydanı’nda 700. hafta eylemleri AKP iktidarı tarafından yasaklanan ve polisin tomalarla ve plastik mermilerle saldırarak çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı Cumartesi Anneleri’ne dair bir yazı kaleme aldı.

Yazısında AKP iktidarının darbecileri yargıladığını iddia eden yazar, Cumartesi Anneleri’nden ve bütün annelerden dua da istemeyi ihmal etmedi.

Karahasanoğlu yazısında 1996’da koalisyon ortağı olan Refah Partisi döneminde yeni faili meçhuller yaşanmadığını savunurken Cumartesi Anneleri’nin takdirini beklediğini belirterek şu ifadeleri kullandı: Refah Partisi’nin 1996’da koalisyon ortağı olarak hükümet kurduğu dönemde, Cumartesi Anneleri’ne artık ekleme olmamış..

Öncesinde 18 bin faili meçhul cinayetten bahsedilir iken..

Necmettin Erbakan’ın başbakan olması ile birlikte, Türkiye’de bir dönem kapanmış..

Cumartesi Anneleri, eski yıllardaki olduğu üzere, kartopu gibi büyümekten kurtulmuş.. 

Denilebilir ki, “Evet, yeni faili meçhul cinayetler yaşanmadığı için, yeni yeni Cumartesi Anneleri de, bu gruba katılmamış. Ama o tarihe kadar çocuklarını kaybetmiş olan Cumartesi Anneleri’nin dramlarına da, bir çare bulunamamış!”

Bu itiraza, prensip olarak saygı ile yaklaşırım..

Bu yolda yapılanları da, Cumartesi Anneleri’nin takdir etmesi lazım..

Ne gibi?

Şunun gibi:

Necmettin Erbakan Hoca’nın başbakanlığı dönemi ile birlikte, malum karanlık dönemin kapandığı gerçeğini kabul edip, “Cumartesi Anneleri olarak, bizim aramıza yeni anneler eklenmedi.. Bu sebeple, Erbakan Hoca’mıza ve onun ekibine teşekkür ederiz” demeleri gerekir..

Cumartesi Anneleri’nin kayıplarına sebep olarak 1980 askeri darbesini gösteren Karahasanoğlu, Erdoğan ve yönetiminin darbecileri yargıladığını iddia ederek Cumartesi Anneleri’nden teşekkür bekledi.

Yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Cumartesi Anneleri”nin çıkışına sebep olan 1980 darbesindeki kaybolan gençlerin birinci derece sorumlusu Kenan Evren ve darbeci arkadaşlarının yargılanması için cesur adımı atan Tayyip Erdoğan ve yönetimine teşekkür edilmesi lazım..

Öyle ya..

Madem ki, Cumartesi Anneleri’nin varlık sebebi, en başta 1980 darbesinde kaybolan gençler, işkencede ölen insanlardır…

1980 darbesinin failleri de, madem ki Kenan Evren ve arkadaşlarıdır..

O halde..

Bu darbecilerin yargılanmaları, Cumartesi Anneleri için, çocuklarını geri getirmese de.. “Kimsenin yaptığı, yanına kar kalmadı” rahatlaması için bir zorunluluktur..

Bu tablo karşısında..

Cumartesi Anneleri’nin, AK Partili yöneticilerden, herhangi bir rahatsızlıkları sözkonusu olabilir mi?

Olmaması gerekir..

Tam aksine, sabah akşam dua etmeleri gerekir..

Cumartesi Anneleri’ne ilaveten..

Diğer annelerin de..”