Yeni Akit 'koktu': Ahmet Şık’a ve Cumhuriyet yazarlarına casusluk ve terörist yakıştırması

İslamcı yayın çizgisine sahip Yeni Akit, ge.çtiğimiz günlerde gazeteci Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'nun tahliye edilmesine adeta kudurdu.

Yeni Akit 'koktu': Ahmet Şık’a ve Cumhuriyet yazarlarına casusluk ve terörist yakıştırması

İslamcı bir yayın çizgisine sahip Yeni Akit, Ahmet Şık’ın hukuksuz bir şekilde yargılandığı davada geçtiğimiz günlerde tahliye edilmesiyle ilgili yaptığı haberde adeta kudurdu. Gazeteciler hakkındaki kişisel sanrılarını gerçekmiş gibi lanse edilen haberde, Cumhuriyet yazarları ve yöneticilerine hakaretler yağdırıldı.

“Casus Şık”…

Yapılan haberde, “Gazetecilik mesleğini kendilerine zırh edinerek terör örgütlerinin sözcülüğüne soyunanlar bir bir tahliye edilirken, sadece halkın yararına habercilik yaptığı için tutuklanan Niğde fahri muhabirimiz Dursun Suna bir aydın cezaevinde” denildi.

Haberin bir başka yerinde ise gazeteci Ahmet Şık için, “Cumhuriyet Savıcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden DHKP-C’li teröristleri aklayan, sosyal medya hesaplarından “Katil Devlet” propagandası yapan Ahmet Şık ile teröre yardım ve yataklıktan tutuklanan Murat Sabuncu” ifadeleri yer aldı.

“Cumhuriyet yazarları terör örgütlerine yardım ediyor”

Yeni Akit’in gazetecilere yönelik kullandığı çirkin ve asılsız bir ifadeler bunlarla da bitmedi. İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı sıfatıyla Yeni Akit’e demeç veren Adem Alemdar, “Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin terör örgütlerine basın yoluyla yardım ettikleri ayan beyan ortadayken böyle bir kararın alınabilmesi mahalle baskısına güzel bir örnek.” diye konuştu.