Yemen açıklarında saldırıya uğrayan Türk yük gemisi ile ilgili Dışişleri'nden 15 gün sonra açıklama geldi

Yemen açıklarında saldırıya uğrayan Türk yük gemisi ile ilgili açıklama 15 gün sonra yapıldı

Yemen açıklarında saldırıya uğrayan Türk yük gemisi ile ilgili Dışişleri'nden 15 gün sonra açıklama geldi
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yemen açıklarında saldırıya uğrayan Türk yük gemisine ilişkin açıklamada bulundu.

Aksoy açıklamasında şunları söyledi:

“Rusya’nın Novorossiysk limanından yüklediği buğday yükünü Yemen’in Saleef limanına götürmekte olan İnce İnebolu adlı Türk gemisi 10 Mayıs 2018 tarihinde saat 23.15’te Yemen açıklarında bir füze saldırısına hedef olmuştur. Tamamı Türk vatandaşı 23 mürettebatın bulunduğu gemide saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmemiştir. Uzmanlarımızın söz konusu olayla ilgili tetkik ve araştırmaları sürmekte olup, bu incelemelerin sonuçları bilahare kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Saldırıda bütün bulgular Suudi Arabistan’ı işaret ederken Hükümet uluslararası hukukun açık hükümlerine rağmen sessiz kalmıştı. Bir ticaret gemisinin bir savaş gemisinin hedefi haline gelmesi konusuna ilişkin bir değerlendirme ve açıklama yapılmazken son açıklama da saldırının kimin tarafından gerçekleştiğine ilişkin bir yorum yer almadı. ABD yönetimiyse saldırıyı Husilerin gerçekleştirdiğini iddia eden bir açıklama yaptı.