Yemen Donanması Suudi savaş gemisini vurdu

Husilere yakın Al Masirah TV'nin aktardığına göre, Yemen donanması, ülkenin batı kıyılarında Yemen'e saldırı düzenleyen Suudi savaş gemisini vurdu.

Yemen Donanması Suudi savaş gemisini vurdu

Yemen Donanması, batı Yemen sahilinde saldırılar düzenleyen bir Suudi savaş gemisini vurdu. Husilere yakın Al Masirah TV’nin aktardığına göre, Yemen donanmasına bağlı kuvvetler, ülkenin batı kıyılarında Yemen’e saldırı düzenleyen Suudi savaş gemisini vurdu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Yemen’e ve Husi hükümetine dönük saldırılarını arttıran Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon ülkenin batı kıyılarında bulunan Hudeyda şehrine saldırı başlatmıştı. Hudeyda şehri, önemli bir liman şehri ve ülkeye uluslararası yardımların ulaşması açısından önemli bir nokta.

Yemen Donanması BAE gemilerini de vurmuştu

Hudeyda şehrinin dış mahallerine yaklaşan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçtiğimiz ay şehre dönük yoğun saldırılarda bulundu. Yemen Donanması, bu saldırılar sırasında şehre çıkarma yapmaya çalışan iki adet Birleşik Arap Emirlikleri gemisini vurduğunu iddia etmiş, bu iddia kanıtlanamamıştı. Fakat bu iddianın ardından koalisyonun Hudeyda şehrine dönük saldırısı durma noktasına gelmişti.