Yazar Ragıp Zarakolu hakkında kırmızı bülten

Yazar, çevirmen, Belge Yayınları'nın kurucusu Ragıp Zarakolu hakkındaki davada kırmızı bülten çıkarıldı.

Yazar Ragıp Zarakolu hakkında kırmızı bülten

Yazar, çevirmen ve Belge Yayınları’nın kurucusu Ragıp Zarakolu hakkında 2011 yılında Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) siyaset akademisinde yaptığı konuşma nedeniyle, “terör örgütüne yardım ve yataklık” suçlamasıyla açılan davada kırmızı bülten çıkarıldı.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yönetici ve yazarlarına yönelik açılan davaya bakan mahkeme heyeti, yazar ve yayıncı Ragıp Zarakolu hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına karar vermişti. Zarakolu 2013 yılından beri İsviçre’de yaşıyor.

Evrensel‘de yer alan habere göre serbest bırakılmasından altı yıl sonra çıkarılan kırmızı bülten ile iade talebine tepki gösteren Zarakolu, iade talebini “taciz” olarak niteledi ve “Anlaşılan insan haklarına, azınlık haklarına , ifade özgürlüğüne sahip çıkmaya devam etmem, barışı savunmam, düşüncelerimi açıklamam ve yazılarım yine birilerini rahatsız etti. Rahatsız olsunlar. Yola devam” ifadelerine yer verdi.

Zarakolu, kamuoyuna da çağrıda bulunarak “Gelecek duruşmam 28 Eylül tarihinde yapılacak. bu duruşmadan önce bu kararın kaldırılması için kampanya yürütmek önem taşıyor. Göstereceğiniz duyarlılığa şimdiden teşekkürler” dedi.