Yayına girmeden sansür istenen dizi için karar

RTÜK, Adalet Bakanlığı'nın sansür istediği 'Avlu' dizisi için yapılan başvuruyu reddetti.

Yayına girmeden sansür istenen dizi için karar

Adalet Bakanlığı’nın RTÜK’e başvurarak, Star Tv’de 29 Mart’ta ilk bölümü yayınlanacak ‘Avlu’ dizisine müdahale istediği öğrenilmişti.

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz, RTÜK’e 13 Mart tarihinde ‘Avlu isimli dizi hakkında’ başlıklı bir yazı göndermiş, yazıda dizinin tanıtım görüntülerinde Ceza ve Tekvifevleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumlar ve kurumlarda çalışan personelin ‘mesleki onurunu zedeleyecek, kurumsal imajı olumsuz yönde etkileyecek, gerçeği yansıtmayan karalama ögelerinin’ bulunduğu öne sürmüştü.

Televizyonculuk tarihinde bir ilk olarak kayda geçen bu başvuru için ise RTÜK’ün ret kararı verdiği belirtildi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı‘nın köşesinde aktardığına göre, bakanlığı dizi ile ilgili harekete geçiren süreç şöyle oldu:

“Yakında “Avlu” adlı bir dizi başlayacak. Henüz kendisi yayınlanmıyor ama fragmanları dönüyor. Bakanlıktan bana verilen bilgiye göre bu fragmanları gören infaz kurumu memurları infiale kapılmışlar ve bakanlığa çok sayıda şikâyet olmuş. Bunun üzerine de dün bakanlık, RTÜK’e başvurmuş. RTÜK ise başvuruyu geri çevirmiş.”

http://gazetemanifesto.com/2018/03/19/akpden-bir-ilk-daha-dizi-yayina-girmeden-sansur-istediler/