Yavuz Bingöl iddiası: Kumarda battı, MEB ihalesi imdadına yetişti

Yandaş Yavuz Bingöl'ün Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aldığı devasa "enstrüman" ihalesinin arkasında yüklü kumar borcunun olduğu öne sürüldü.

Yavuz Bingöl iddiası: Kumarda battı, MEB ihalesi imdadına yetişti

AKP’ye verdiği destekle ve Erdoğan’a hayranlığını her fırsatında gösterdiği sözleriyle bilinen Yavuz Bingöl’ün son olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan çok büyük bir ihale aldığı öne sürülmüştü.

Bakanlık da çıkan haberler sonrası bir açıklama yaparak, Yavuz Bingöl’den ya da herhangi başka bir şahıs/kurumdan enstrüman satın alınmasının söz konusu olmadığını belirtirken, protokol gereği enstrümanların Yavuz Bingöl Sanat Merkezi bünyesinde kurulan Sanat Hayattır Derneği tarafından temin edileceğini bildirmişti. Bakanlığın “yalanlama” amaçlı yaptığı açıklamayla sözkonusu iddia aslında doğrulanmıştı.

“OTEL, BORÇ KARŞILIĞINDA PROGRAMI KABUL ETMEDİ”

Onbinlerce enstrüman alımıyla devasa bir harcama yapılacağı anlaşılan ancak ne kadar ödeme yapılacağı açıklanmayan ihalenin yankıları sürerken, yapılan “alışveriş”in arka planıyla ilgili şaşırtmayacak bir iddia gündeme getirildi. Kumar tutkusu bilinen ve daha önce bir çok kez Kıbrıs’taki kumarhanelerdeki blackjack masalarında objektiflere yakalanan Bingöl’ün yüklüce kumar borcu olduğu öne sürüldü.

İddiayı Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar dile getirdi. Önkibar, kendisini arayan üç ayrı kişinin “Yavuz Bingöl’ü Kıbrıs’ta Merit Otelinde kumar oynarken gördüm” dediğini aktardı. Bir okurunun olaya ilişkin, “Bingöl’ün kumarhaneye büyük borcu olduğunu iddia edip, o borcu sildirmek adına otelde program yapmayı teklif ettiğini ancak Merit Otelinin bunu kabul etmediğini söyledi” sözlerini köşesine taşıyan Önkibar, “Yavuz Bingöl’e sorum şu: ‘Kıbrıs’ta kumar oynadığın ve büyük bir borca battığın doğru mu? Yalansa gönder açıklamayı, sana iftira atanları utandıralım… ” derken Bingöl’ün Milli Eğitim Bakanlığından aldığı ihalelerini işaret etti.