Yardımcı doçentlik kaldırılıyor

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın yardımcı doçentliğin kaldırılmasını öngören teklifinin, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşmelerine başlandı.

Yardımcı doçentlik kaldırılıyor

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın yardımcı doçentliğin kaldırılmasını öngören teklifinin, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşmelerine başlandı.

AKP Ankara Milletvekili Emrullah İşler Başkanlığında toplanan TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın verdiği Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başladı.

Bakan İsmet Yılmaz, toplantının başında sunum yaptı. Teklifteki düzenlemeler hakkında bilgi veren Yılmaz, “Bilim hayatını, üniversitelerimizin bilimsel gücüyle tekrar şekillendirmeye ve yükseköğretimi kalite, ihtisaslaşma, öncelikli alanlar ve nitelikli doktora gibi kavramlarla yeniden yapılandırmaya çalışıyoruz. Teklifle de aynı amaca hizmet edilmek isteniyor” dedi.

Teklifin ana ekseninin, yardımcı doçentliğe ilişkin düzenleme olduğunu anlatan Yılmaz, yardımcı doçentliğin kalkacağını, doktor öğretim üyeliği kadrosunun ihdas edildiğini söyledi.

Bakan Yılmaz’ın sunumunun ardından milletvekilleri teklifin tümü üzerinde görüş ve önerilerini sundu. Teklifin tümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor.