Yandaştan medyaya operasyon mesajı: İmzalar atıldı, geri sayım başladı

AKP'li yazar Fuat Uğur, 28 Şubat soruşturması kapsamında bir çok gazetecinin yargı önüne çıkarılacağını belirterek, "İmzalar atıldı" dedi.

Yandaştan medyaya operasyon mesajı: İmzalar atıldı, geri sayım başladı

AKP’nin yayın organlarından Türkiye Gazetesi’nde bir süredir 28 Şubat’la ilgili olarak bazı gazeteciler hakkında yargının harekete geçirileceğine ilişkin iddialar dile getiriliyor.

Başta Cem Küçük olmak üzere tetikçi yönüyle de öne çıkan bu isimlerin iddiasına göre, Demirören Grubu’na satılan eski Doğan Medya bünyesinde halen çalışmakta olan bir çok isim için karar verildi, imzalar atıldı.

Türkiye Gazetesi’nde Fuat Uğur‘un yazısında yer alan ilgili bölüm şöyle:

Son birkaç yılın en çok sorulan sorularından biriydi bu.
Sonunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açık yara gibi hâlâ kanayan 28 Şubat ve onun medya ayağı ile ilgili açıklama yaptı ve o da sordu yargıya “Ne zaman?” diye.
Dün Cem Küçük alenen yazdı, Ahmet Kekeç ile Yiğit Bulut da ima etti.
Ama ben daha açık belirteyim.
Sadece 28 Şubat’ın medya ayağı değil, 27 Nisan Askerî Muhtırası ile 17-25 Aralık sonrası FETÖ güdümünde çirkefleşen ve ülkemiz aleyhinde beşinci kol faaliyeti yürüten Medya da yargı önünde hesap verecek. Hem de çok yakında. Çünkü hepsi hazır ve imzalar atıldı.
Bu kadarını söyleyelim ve ötesini bekleyip görelim.
Lâkin şunu da belirtmeden geçmeyerek. Aydın Doğan satıp kurtuldu gibi görünüyor ama değil.
28 Şubat’ın, 17-25 Aralık’ın ve 27 Nisan Muhtırası’nın başaktörleri başlarına geleceği biliyor sanırım. Her yerde konuştuklarını ve “Bizi de alacaklar” dediklerini işitiyorum. Bu yüzden de Demirören grubundan ayrılmamayı bir koruyucu kalkan olarak hesaba katıyorlar. Yani Demirören medyasında çalıştıkları sırada gözaltına alınırlarsa grubun zorunlu olarak kendilerine sahip çıkacağını umuyorlar.
Bilmiyorum bu hesap ne kadar tutar. Bekledikleri olur mu yoksa devreye başka bir hesap mı girer, onu da göreceğiz.
Kısaca aldığım bilgiye göre bu hesaplaşma için geri sayım başladı.”

http://gazetemanifesto.com/2018/03/04/pusula-28-subat-post-modern-darbe-mi-duzenin-restorasyonu-mu/