Yandaşlardan acı itiraflar: 16 yılda hiçbir şey ortaya koyamadık

Yandaş TVNET kanalında AKP’li konuklar 16 yıllık iktidar döneminin bilimde sanatta eğitimde hiçbir şey üretemediğini itiraf etti.

Yandaşlardan acı itiraflar: 16 yılda hiçbir şey ortaya koyamadık

AKP iktidarının 16 yıllık dönemi boyunca hiçbir yeniliğe imza atamadığı ve insanlığa hiçbir kazanım sağlamadığı gerçeği bizzat yandaş yayın organlarından TVNET’te yayınlanan bir programda dile getirildi.

AKP’li Avukat Rıza Saka ile Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’ın da konuk olduğu “Tartışma” isimli programda Rıza Saka, AKP’nin “gerçek anlamda bir ideale sahip olduğunu” ve bunun da “Dünya beşten büyüktür” cümlesinde bulunabileceğini öne sürerken, AKP’nin 16 yıllık yağma ‘başarı’sını övüp ekonomide çeşitli başarılara imza attığını savundu.

“YENİ BİR ŞEY ORTAYA KOYAMADIK”

Saka’nın konuşmasının daha sonraki kısmı ise acı itiraflar bölümünü oluşturuyordu. “Eleştirilmesi gereken şey şu” diyerek söze başlayan Saka, “Ne eğitim alanında ne kültürel alanda ne şehircilik alanında ne bilimsel çalışma alanında dünyaya yeni bir şey ortaya koyamadık maalesef. Hatta yeni bir ekonomik model de ortaya koyamadık.” diye konuştu.

Saka’nın itirafı sırasında Kaplan araya girerek şehircilikte de başarısız olunduğunu söyleyip “Mahvoldu şehirlerimiz ya” dedi.

Kaplan’ı onaylayan Saka ise sözlerine “Bu 16 yıllık süre içerisinde bir tane sanat adamı bir tane bilim adamı bir tane kültür adamı bir hukukçu bir sosyalbilimci dünyaya sunamadık maalesef. Bu da bu dönemin önemli bir eksikliğiydi. Bunu kabul edelim.” diyerek devam etti.

“BU SON SEÇİM”

Bu itiraflardan sonra iki yandaş isim de umutlarını 24 Haziran seçimlerine bağladıklarını söylerken, Yusuf Kaplan “Bu son seçim. Bundan sonra bu ülkenin has çocukları ipleri eline alacaklar. İnşallah bu da bir hayal değildir” ifadelerini kullandı. Saka’nın buna yanıtı da “Öyle görünüyor ki AK Parti daha güçlü bir iktidarla gelecek. Eğer 24 Haziran’dan sonraki 5 yılda da bir fark ortaya koyamazsak dünya müslümanlarının hayallerinin ve umutlarının çöktüğü an olacaktır” oldu.