Yandaşlarda 'işçi' korkusu: Paris'in adı yetti

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın asgari ücret görüşmeleri öncesi Paris hatırlatması yapması yandaşları kızdırdı.

Yandaşlarda 'işçi' korkusu: Paris'in adı yetti

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun geçtiğimiz hafta başlayan ilk toplantısından önce yaptığı konuşmada Meclis’teki patron ağırlıklı çoğunluğa ve partilerin asgari ücret konusundaki tutumlarına dikkat çekip “Meclis’in 3’te 1’i işveren ağırlıklı. Bu tablo ana muhalefette böyle, iktidarda daha çok var. Adam ‘asgari ücret yeter’ diyor” ifadelerini kullanmış ve “Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ne kadar gider? İşte gördük Fransa’da gitmediğini. Üç gün sonra bizim burada görür müyüz görmez miyiz? Bize bağlı.” demişti.

Yandaş medya ise Atalay’ın sözlerinden “tehdit” çıkardı. Başta ATV olmak üzere yandaş medya organları, Atalay’ın sözlerini “skandal”, “küstah” gibi ifadelerle niteleyip Türkiye’nin “tehdit” edildiğini öne sürdü.

İşte yandaşların iktidarın işçi korkusunu su yüzüne çıkaran haberleri:

 

 

Atalay nezdinde işçilere yönelik çarpıtma ve provokasyon hedefli paylaşımlar yalnızca haberlerde değil, AKP’nin sosyal medyadaki trol ağlarıyla da sürdü. Bir çok ünlü AKP’li trol, sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptıkları payaşımlarda Atalay’a yönelik tehdide varan ifadeler kullandı.