Yandaşlara fırsat doğdu: Ceyda Karan'ı karalama kampanyasına giriştiler

Ceyda Karan, Cumhuriyet'ten istifa ettiğini açıkladı. Yandaş medya organları internethaber ve ensonhaber Ceyda Karan'ın açıklamasının ardından saldırıya geçti.

Yandaşlara fırsat doğdu: Ceyda Karan'ı karalama kampanyasına giriştiler

Cumhuriyet Gazetesi’nden Aykut Küçükkaya’nın yayın yönetmenliğine getirilmesiyle başlayan istifalarda gazeteden istifa eden son isim Ceyda Karan oldu. Karan istifa kararını sosyal medyadan duyurdu.

Ortadoğuya dair gerçekleri köşesinde yazmasıyla ve cesur diliyle tanınan Ceyda Karan bundan sonra sadece Twitter’da yazacağını açıkladı.

Yandaş medya Ceyda Karan’a saldırıya geçti

Yandaş medya organları internethaber ve ensonhaber Ceyda Karan’ın açıklamasının ardından saldırıya geçti.

İnternethaber hazırladığı haberinde, Ceyda Karan’ın Suriye’deki gerçekleri yazdığı haberleri kastederek “hayatını kaybeden çocukları bile suçlayacak kadar nefret dolu yazılar kaleme aldı.” ifadesini kullandı. Charlie Hebdo dergisinin saldırıya uğramasına yol açan karikatürü köşesine taşımasını da “Hz. Muhammed karikatürünü de köşesinden yayınlama küstahlığında bulunmuştu.” ifadeleriyle din düşmanı ilan etmeye çalıştı.

Ensonhaber ise manşetten verdiği haberin görselinde “Hz. Muhammed’in karikatürünü yayınladı, Muhaliflik uğruna teröristleri bile destekledi, Ceyda da kovuldu” ifadelerini kullandı. Haber içeriği olarak ise internethaber de yayınlanan habere benzerlik dikkat çekti.