Yandaş uçtu: Cumhuriyet tarihinin en özgür dönemi

İbrahim Karagül bugünkü köşesinde, AKP iktidarının Cumhuriyet tarihinin "en özgür dönemi" olduğunu iddia ederek "yok artık" dedirtti.

Yandaş uçtu: Cumhuriyet tarihinin en özgür dönemi

Yandaş Yeni Şafak’ın Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül bugünkü köşesinde, AKP iktidarının Cumhuriyet tarihinin “en özgür dönemi” olduğunu iddia ederek “yok artık” dedirtti. Karagül’ün “Sadece bir yıl içinde ülkeyi yıkar, enkaza çevirir bunlar..” başlıklı yazısınında konuyla ilgili şunları kaydetti;

“Bu seçimin bir iç politika meselesi olmadığını, bir memleket meselesi olduğunu, sadece bir seçim olmadığını, Türkiye’nin bölge ve dünyadaki yerini belirleyecek bir tercih yapacağımızı bilmemiz lazım.

Kim ne kadar kişisel hesap yaparsa yapsın, kim ne kadar bu büyük mücadeleyi istismar ederse etsin, kim ne kadar bu ülkenin canı ve kanını kişisel amaçları için kullanırsa kullansın, bizim bütün kötülüklerin üstünde, çok üstünde bir hesabımız var. Durmamız gereken yer orası, hareket alanımız orası. Bu nokta, bu eksen hiç değişmeyecek.

Bu ülkenin, Cumhuriyet tarihi boyunca en güçlü, en müreffeh ve en özgür dönemlerinin sonunu getirmek istemenin bir çokuluslu proje olduğunu bilmemiz lazım. Onların sözlerini, söylemlerini, projelerini, örtülü gündemlerini içeride tekrarlayanların kesinlikle milli olmadığını, yerli olmadığını, en azından yerli bir hedefe gitmediklerini, 24 Haziran için de böyle bir hesapları bulunmadığını, bir yabancı proje olarak öne çıkarıldıklarını, formatlandıklarını bilmemiz lazım.”