Yandaş sanatçı avında sıra Okay Temiz'de: Cumhurbaşkanımız Erdoğan sanata çok saygılıdır

24 Haziran seçimlerinden sonra AKP'ye yakın Sabah gazetesinin ünlülerden Erdoğan ve AKP'ye destek mesajları topladığı röportajlar dizisinin son adresi müzisyen Okay Temiz oldu.

Yandaş sanatçı avında sıra Okay Temiz'de: Cumhurbaşkanımız Erdoğan sanata çok saygılıdır

24 Haziran seçimlerinden sonra AKP’ye yakın Sabah gazetesinin ünlülerden Erdoğan ve AKP’ye destek mesajları topladığı röportajlar dizisinin son adresi müzisyen Okay Temiz oldu.

‘Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile uzun süreli bir dostluğumuz var’

Sabah Gazetesi’nden Gökhan Göktaş’a verdiği röportajında Okay Temiz,  ”Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden beri süregelen bir dostluğumuz var. Sanata, sanatçıya her zaman saygılı, müziğe ilgili, ön yargısı olmayan bir insandır.” ifadelerine yer verdi.

‘Türkiye kültürel anlamda gelişiyor’

3. Havalimanı’nın açılış töreninde de sahne alan Okay Temiz burada verdiği konsere ilişkin ”İstanbul Havalimanı Açılış Konseri’nde yapılan tercih de Türkiye’de bir şeylerin, kültürel anlamda geliştiğinin işaretlerini veriyor aslında. Müziğe, gerçek müziğe, sanata değer verirsek dönüşürüz, birleşiriz… Müziğimdeki farklı seslerin birleşimi, harmanı; aslında hayatta da uygulayabileceğimiz bir arada, huzurla yaşama formülü…” sözlerine yer verdi.

‘İstanbul Havalimanı açılış konseri benim için çok önemliydi’

Açılış konserinin kendisi için çok önemli olduğunu belirten Temiz, ”Düşünün; orası dünyadan her milletin gelip geçeceği bir yer. Öyle bir müzik olmalıydı. Her renkten… Fantastik! Ben yıllardır müziğin, ritmin -ama gerçek olanının- içindeyim. Öyle bir repertuvar çıktı. Ama maalesef, üç gün önce haberimiz oldu. En az altı ay çalışmak isterdim öncesinde. Ama müthiş, gümbür gümbür, dünyanın bütün seslerini duyurduğumuz bir konser oldu.” dedi.

AKP destekçisi Sabah Gazetesi daha önce de Erdal Beşikçioğlu, Bülent Ortaçgil, Mazhar Alanson, Ahmet Ümit, Derya Köroğlu ve Hasan Saltık gibi isimlerden AKP’ye ve Erdoğan’a destek ifadeleri içeren röportajlar yayımlamıştı.