Yandaş sağlıkçı, doktora öldüresiye dayağı savundu

Zonguldak'ta saldırıya uğrayan doktorun yaşam savaşı sürerken, yandaş bir sağlık çalışanı saldırıyı meşrulaştıran ifadelerle paylaşımda bulundu.

Yandaş sağlıkçı, doktora öldüresiye dayağı savundu

Zonguldak’ta Sağlık ocağında görev yapan Doktor Hasan Koca, 2 kişi tarafından öldüresiye darp edilerek ormanlık alana bırakılmış ve ağır yaralanmıştı.

Olayla ilgili jandarma ve polisin soruşturması sürerken, ilçe bağlı Çaycuma’dan yapılan bir paylaşımda Koca’ya yapılan saldırı meşrulaştırıldı.

İlin yerel sitelerinde yer alan habere göre, Çaycuma Huzur Evi’nde hasta bakıcı olarak çalıştığı öğrenilen, yandaş Sağlık İşçileri Sendikası üyesi Murat İleri isimli şahıs, Dr. Hasan Koca’nın fotoğrafını paylaşan Murat İleri fotoğrafın altına “Kabul ediyorum iyi adam döverim. Bu bir nitelik ya da yetenek değil. Ama bir adam niye dövülür? Özellikle bir doktor niye kaçırılıp bir ormanda dövülüp yol kenarına koma halinde atılır? Elbette vardır bir sebebi. Hani bilin istedim. Vebali boynuna.” yazdı.

Bu paylaşımı görenler İleri’ye “Bu nasıl bir paylaşım. Ne olursa olsun doktor veya başka birisi öldüresiye dövülüp ölüme terk edilir mi?” diyerek tepki gösterdi. İleri ise tepkilere küfürlü yanıtlar verdi.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/23/doktoru-olduresiye-dovup-yol-kenarina-biraktilar/