Yandaş gazeteden Ahmet Şık'a: Karanlık odakların sözcüsü

Hükümete yakınlığıyla bilinen Güneş Gazetesi bugün 700. Haftası'nda polisin yoğun saldırısına maruz kalan Cumartesi Anneleri ve eylem sırasında polisle tartışan gazeteci Ahmet Şık için hakaret dolu bir habere imza attı.

Yandaş gazeteden Ahmet Şık'a: Karanlık odakların sözcüsü

Hükümete yakınlığıyla bilinen Güneş Gazetesi, bugün 700. Haftası’nda polisin yoğun saldırısına maruz kalan Cumartesi Anneleri ve eylem sırasında polisle tartışan gazeteci Ahmet Şık için hakaret dolu bir habere imza attı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Güneş Gazetesi’nde Erhan Ceylan tarafından yapılan haberde, Ahmet Şık karanlık odakların sözcüsü olarak adlandırılırken, Cumartesi Anneleri için ‘terör örgütllerinin paravanı’ ifadeleri kullanıldı.

1995’ten bu yana gözaltında kaybedilen yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri’nin bu haftaki 700. buluşmasının İçişleri Bakanı Sülayman Soylu’nun talimatı ile yasaklanmasının ardından Galatasaray Meydanı’nda toplanan kitleye polis saldırısı gerçekleştirildi.

Yandaş basında yer etmeyen saldırıya ilişkin Güneş Gazetesi ise skandal bir habere imza attı.

Eylem sırasında polislerle tartışan ve “Burada oturan insanlar değil sizin hükümetiniz ve bakanınız yasa dışıdır. Ama sanmayın bunun hesabı sorulmayacak.” ifadelerinde bulunan Ahmet Şık’ı ‘devlete hakaret etmek’ ve terör gruplarına destek vermekle suçlayarak ‘karanlık odakların sözcüsü’ ilan etti.

Haberde şimdilerde ‘FETÖ’nün kumpas davaları’ diye nitelendirilen Ergenekon, Balyoz, Odatv davalarına atıf yapılarak ‘Ahmet Şık’ın bir takım terör faaliyetleri’ ifadesi kullanıldı.

Cumartesi Anneleri’ne de hakaret edildi

Haberde Cumartesi Anneleri için “PKK terör örgütünün propagandasını yapan grup” ifadeleri kullanılarak ‘provakatörler’ denildi.