Yalçın Küçük kime oy vereceğini açıkladı

Yalçın Küçük yaptığı açıklamada 24 Haziran seçimlerinde SP'ye oy vereceğini açıkladı

Yalçın Küçük kime oy vereceğini açıkladı

Yalçın Küçük yaptığı açıklamada 24 Haziran seçimlerinde SP’ye oy vereceğini açıkladı.

Yalçın Küçük OdaTV’ye verdiği röportajda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Küçük, 24 Haziran seçimlerine yönelik değerlendirmesinde seçime gerçek anlamda iki partini gireceğini söyledi ve bu partilerin de İP ve SP olduğunu iddia etti.

Seçimlere yönelik oy tercihini de açıklayan Küçük, Cumhurbaşkanı adayı olarak Demirtaş’a, en parlamento seçimlerindeyse SP’ye oy vereceğini açıkladı.

Küçük, 7 Haziran seçimleri sonrası HDP’nin “başarısı” için 3. meşrutiyet tanımlaması yapmış ve “yarı-devrim” demişti.

Küçük’ün röportajından ilgili bölüm şöyle:

“Muhalefet eden SP ve İP vardır, bunu görmek lazım. İP yüzde 20 oy alırsa çok çok büyük başarıdır. Bundan sonraki seçimde iktidar ondadır. Ben İYİ Partili miyim? Bir ara ona oy vermeyi düşündüm, ama hayır. Bir defa iki oyumu da HDP’ye verecektim, şu anda değiştirdim. Büyük oyumu, hapisteki Demirtaş’a veriyorum. Kibar çocuktur, çocuk derken Atatürk’ün dediği anlamda, o herkese çocuk derdi, söylüyorum, iki oyumu da ona verecektim ama milletvekili oyumu değiştirdim SP’ye vereceğim. Şu nedenle: Benim hapishane arkadaşım, çok şükür kısa bir süre kaldı, Hakim Albay Tanju Güvendiren Saadet Partisi’nden milletvekili adayı oldu. Hem Akşener’in partisi, hem din adamımız Karamollaoğlu’nun partisi çok iyi muhalefet yapıyorlar. “