IŞİD emirinden vahşet itirafları: İki askeri yaktıklarını doğruladı

IŞİD'in "medya emiri" olarak nitelen Ömer Yetkin'in 2 Türk askerinin yakılarak öldürüldüğü görüntülerin videoya çekilmesini organize eden ve sonrasında montajlayarak sosyal medyada paylaşan kişi olduğu ortaya çıktı.

IŞİD emirinden vahşet itirafları: İki askeri yaktıklarını doğruladı

Ankara’da yakalanan tutuklanan Ömer Yetkin’in ifadesi gün yüzüne çıktı. Yetkin’in IŞİD’in “medya emiri” olduğu  belirlenirken, 2 Türk askerinin yakılarak öldürüldüğü görüntülerin videoya çekilmesini organize eden ve sonrasında montajlayarak sosyal medyada paylaşan kişinin de o olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ’ın yaptığı habere göre Ömer Yetek, Rakka’da IŞİD’e katılmış ve Irak’a geçerek Musul’da faaliyet yürüttüğü ifade ediliyor. Haberde, IŞİD’in “propaganda ve medya” sorumlusu olarak nitelenen Ömer Yetek’in Musul ve Rakka’nın cihatçı çetelerden tamamen temizlenmesi sonrasında Türkiye’ye geçiş yaptığı belirtiliyor.

Cihatçının Ankara’da olduğu tespit edilince gerçekleştirilen operasyonda tutuklanması üzerine şahsın aynı zamanda IŞİD’in yayın organları ve sosyal medya hesaplarını da yönettiği ortaya çıktığı kaydedildi. Yetek’in, yakılarak öldürülen 2 Türk askerinin görüntülerini çekme emrini veren kişi olduğu ortaya çıktı.