Yağmanın fotoğrafı: Şişli'de AVM ve rezidans için tarihi lise binası yıkılıyor...

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin yan tarafındaki AVM ve rezidans inşaatı nedeniyle çökme tehlikesi geçiren binasının yıkımına başlandı.

Yağmanın fotoğrafı: Şişli'de AVM ve rezidans için tarihi lise binası yıkılıyor...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın büyük bir pişkinlikle dile getirdiği “İstanbul’a ihanet ettik, etmeye de devam ediyoruz” ifadesi doğrultusunda kentin her noktasında devam eden sermayeye peşkeş çalışmaları Şişli’de de hız kesmiyor.

Öğrencilerin, eğitimcilerin ve velilerin tüm tepkilerine rağmen arazisi avm ve rezidans yapılmak üzere AKP’li inşaat patronu Emrullah Turanlı’nın şirketi Taş Yapı’ya verilen tarihi Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bir binasının yıkımına başlandı.

Hemen yanında öğrencilerin ölümü pahasına başlatılan avm ve rezidans inşaatı nedeniyle Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin bir binası çökme tehlikesi geçirmiş ve skandalın haberlere yansımasının ardından valilik kararıyla 5 Mart’ta bina boşaltılmıştı. Öğrenciler ise diğer binalara yerleştirilerek öğrenim hayatına devam etmişti. Binanın yıkımı bugün itibariyle başladı. İş makineleri binayı yıkarken molozlar da kamyonlara yüklenerek taşındı. Yıkım sırasında etrafı toz bulutu kapladığı görüldü.

Öğrencilerin ise yıkım sırasında diğer binalarda eğitim hayatına devam ettiği öğrenildi.

http://gazetemanifesto.com/2017/10/13/sisli-emsosyalist-liselilerden-sisli-eml-yagmasina-karsi-aciklama-yikilmasi-gereken-somuru-duzeninizdir/

http://gazetemanifesto.com/2018/03/05/sislide-avm-icin-yuzlerce-ogrencinin-cani-feda-ediliyor/