Yağma devam ediyor: Elbistan Şeker Fabrikası'nın devir işlemleri başladı

Geçtiğimiz yıllarda iki kez gündeme gelen ama tepkiler nedeniyle her defasında ertelenen 14 şeker fabrikasının satışı devam ediyor.

Yağma devam ediyor: Elbistan Şeker Fabrikası'nın devir işlemleri başladı

Geçtiğimiz yıllarda iki kez gündeme gelen ama tepkiler nedeniyle her defasında ertelenen 14 şeker fabrikasının satışı devam ediyor. Yıllardır halkın malı olan fabrikalar AKP iktidarı ile birlikte yok pahasına yerli ve yabancı sermayedarlara peşkeş çekiliyor.

Son olarak 297 milyon liraya Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye satılan Elbistan Şeker Fabrikası’nın da devir işlemleri başladı.

1985 yılından bu yana Elbistan-Nurhak Karayolu üzerinde faaliyet gösteren Elbistan Şeker Fabrikası’nı devralmak için fabrikaya gelen Mutlucan Şeker’in Yönetim Kurulu Başkanı Birol Mutlu, yaptığı açıklamada ihalenin ardından sözleşmenin de imzalandığını söyledi.

Sarı sendikacılığın hakkını veren Şeker-İş Sendikası’nın Elbistan Şube Başkanı Mehmet Kılıç ise, özelleştirmenin devletin bir kararı olduğunu ve bu karara da saygı duyduklarını söyledi. Fabrikanın daha iyi şartlarda çalışması için hem sendika hem de çalışanlar olarak firmanın yanına olacaklarını kaydederek, “Sendika olarak elimizden ne geliyorsa kendisi bizi muhatap kabul ederse biz hem işçi olarak, hem çalışan personel olarak hem de sendika olarak her daim onun yanında olacağız.” diye konuştu.