WP, Kaşıkçı için düzenlediği kampanyada Trump'ın damadına gönderme yaptı

CIA Başkanı Gina Haspel’in Türkiye’de Kaşıkçı olayı ile ilgili incelemeleri hakkında ABD Başkanı Donald Trump’ı bilgilendirmesinin hemen öncesinde, The Washington Post gazetesinin tam sayfa Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile ve fotoğrafın üzerinde “Gerçeği talep ediyoruz” yazısıyla çıkması dikkat çekti. Gazete, internet sitesinden de bunu video şeklinde yayımladı. ABD’nin en etkili iki gazetelerinden biri... View Article

WP, Kaşıkçı için düzenlediği kampanyada Trump'ın damadına gönderme yaptı

CIA Başkanı Gina Haspel’in Türkiye’de Kaşıkçı olayı ile ilgili incelemeleri hakkında ABD Başkanı Donald Trump’ı bilgilendirmesinin hemen öncesinde, The Washington Post gazetesinin tam sayfa Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile ve fotoğrafın üzerinde “Gerçeği talep ediyoruz” yazısıyla çıkması dikkat çekti. Gazete, internet sitesinden de bunu video şeklinde yayımladı.

ABD’nin en etkili iki gazetelerinden biri olan Washington Post, kendi köşe yazarı olan ve Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı için bir kampanya başlattı. Gazete, sosyal medya hesabı üzerinden Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın fotoğrafıyla paylaşımda bulunurken, Görüş Sayfası Editörü Karen Attiah, dijital ve matbu ilanlar vererek ‘Cemal Kaşıkçı’nın canice öldürülmesine ilişkin cevaplar talep edeceklerini’ duyurdu.

Kampanya kapsamında, gazetenin bugünkü basılı nüshasında yayımlanan ilk ilanda, Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili gerçeklerin aydınlatılması talep edilirken emrin Suudi Veliaht Prensi tarafından verildiğine de işaret edildi.

Tam sayfa ilanı ‘sıkıntılı’ bir yüz ifadesiyle Veliaht Prens kaplarken, “2 Ekim’de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda canice öldürülen Cemal Kaşıkçı hakkındaki gerçeklerin talep edildiği” ifadelerinin de bulunduğu bir baş yazıya yer verildi.

Gazete, internet sitesinde de Washington Post logosunun her iki yanına “Gerçeği talep ediyoruz” yazısını yerleştirdi.

Logonun altında şerit şeklinde oynatılan 15 saniyelik video ile “Gerçeği talep ediyoruz” yazısına da yer verildi.

Konsolosluk kapısının görüntüsü üzerine ise “2 Ekim salı günü WP köşe yazarı Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na girdi” yazısı yansıtılarak siteye kondu.

“Ve canice öldürüldü” diye devam eden videoda, son olarak “Gerçeği talep ediyoruz” yazısına ve Muhammed bin Selman’ın görüntüsüne yer verildi.

Yazıda Trump’ın, “Ona (Muhammed Bin Selman) inanmak istiyorum. Gerçekten inanmak istiyorum” dediği hatırlatılarak, “Oysa Trump’ın istemesi gereken hakikat olmalı. Eğer Muhammed Bin Selman ılımlı bir eleştirmenden daha fazlası olmayan bir gazeteciye dahi tahammül edemeyip vahşice katledilmesini emredebiliyor veya onaylayabiliyorsa, ABD yönetimi onunla ilişkisini derhal gözden geçirmeli ya da daha büyük felaketlere hazır olmalı” ifadeleri de hatırlatıldı.

Gazete Muhammed bin Selman ile yakın ilişki içinde olduğu bilinen ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner’i de Suudi Veliaht Prensi ile aynı kefeye koyarak sert dille eleştiren bir makaleye de yer verdi.

Jennifer Rubin imzalı makalede, Kushner’in Suudi yetkililerle birlikte göründüğü bir fotoğrafın eşliğinde “Muhammed bin Selman bir tehdit, aynı şekilde bizim veliaht prensimiz de” başlığı kullanıldı.

The Washington Post’un sosyal medya hesabından “İki veliaht prens, bir büyük kargaşa” yorumuyla paylaşılan makalede, Muhammed bin Selman’ın Suudi, Kushner’in de Trump yönetiminden gönderilmesi gerektiği savunuldu.