Washington Post: Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster görevden alınacak

Washington Post gazetesi, Başkan Donald Trump’ın Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster’ı görevden almayı kararlaştırdığını öne sürdü.

Washington Post: Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster görevden alınacak

Washington Post gazetesi, Başkan Donald Trump’ın Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster’ı görevden almayı kararlaştırdığını öne sürdü. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders ise iddiaları yalanladı.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, “Şimdi Başkan ve General McMaster ile görüştüm. Haberlerin aksine iyi bir çalışma ilişkisine sahipler ve Ulusal Güvenlik Konseyinde herhangi bir değişiklik yok.” ifadelerini kullandı.

Trump geçen ay McMaster’a, Moskova’nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahalesinin “inkar edilemez” olduğu şeklindeki sözlerinin ardından inceden tepki göstermişti.

Trump Twitter’da, “General McMaster 2016 seçimleri sonuçlarının Ruslar tarafından etkilenmediği ya da değiştirilmediğini, tek gizli işbirliğinin Rusya ve sahtekar H (Hillary), Demokrat Parti ve Demokratlar arasında olduğunu söylemeyi unuttu” diye yazmıştı.

McMaster’ın görevden alınacağı haberleri, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın hafta başında aniden görevine son verilmesi kararının hemen ertesine denk geldi.