Washington Post: Türkiye inanılmaz güzel bir iş çıkardı

ABD'li yayın organı Washington Post'un Uluslararası Görüş Sayfası Editörü Karen Attiah, Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin olaya ilişkin "Türkiye inanılmaz güzel bir iş çıkardı" ifadelerinde bulundu.

Washington Post: Türkiye inanılmaz güzel bir iş çıkardı

ABD’li yayın organı Washington Post’un Uluslararası Görüş Sayfası Editörü Karen Attiah, Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu’nda öldürülmesine ilişkin olaya ilişkin “Türkiye inanılmaz güzel bir iş çıkardı” ifadelerinde bulundu.

Artı Gerçek’in haberine göre, Washington Post’ta yer alan “Steve Andreasen” imzasıyla yayımlanan makalede ise ”Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasından bu yana 4 haftayı geride bırakırken, akıllardaki soru Suudi Arabistan rejiminin bu olaya dahil olup olmadığı değil, bu cinayetten sıyrılıp sıyrılamayacağı.” yorumu yapıldı.

‘Uluslararası medyayı Türk hükümeti destekledi’

Suudi Arabistan’ın yaptıklarının hesabını vermesi gerektiği vurgulanan makalede “Suudi Arabistan cinayet işleyip, yaptıklarının yanına kalacağını düşündü. Ancak uluslararası medya hedef kitleleri için bu hikayeyi aydınlatmada kilit rol üstlendi, olayı manşetlere taşıdı. Kabul etmek gerekirse, uluslararası medyayı da Türk hükümeti besledi.” denildi.

‘Türkiye inanılmaz güzel bir iş çıkardı’

Twitter’da Washington Post’un Uluslararası Görüş Sayfası Editörü Karen Attiah ve Buzzfeed adlı internet sitesinin editörü Tom Gara arasındaki diyalogda  ise “Bu hikaye, tahmin edilebileceğinden çok daha uzun süre ana gündem maddesi oldu. Her zaman ana gündemde kalamazdı ancak Türkiye’nin bu meseleyi, bu kadar uzun süre manşette tutmayı başarması harikaydı” ifadeleri yer aldı.

Attiah ”Gara’ya cevap olarak yaptığı paylaşımda, “Türkiye inanılmaz güzel bir iş çıkardı ancak konu kapanmadı. Hepimiz Kaşıkçı konusunu izlemeye devam etmeliyiz” dedi.