Washington Post: Ebru Özkan, Trump'ın isteği ile serbest bırakıldı

İsrail'de tutuklu Ebru Özkan'ın Türkiye'de tutuklu rahip Brunson'ın bırakılması pazarlığı kapsamında serbest bırakıldığı belirtiliyor.

Washington Post: Ebru Özkan, Trump'ın isteği ile serbest bırakıldı

ABD, Türkiye’yi 21 ay sonra cezaevinden tahliye edilen ancak ev hapsine alınan rahip Andrew Brunson nedeniyle yaptırımla tehdit ederken İsrail’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Washington Post, ABD Başkanı Donald Trump’ın 14 Temmuz’da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu telefonla arayarak İsrail’de 11 Temmuz’da gözaltına alınan Ebru Özkan adlı Türk vatandaşını bırakmasını istediğini yazdı.

Gazeteye göre Trump, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 11 Temmuz’daki NATO zirvesinde yaptığı görüşmede ABD’li din adamı Andrew Brunson’un serbest bırakılması karşılığında bir anlaşma yaptığı için İsrail’den bunu talep etti.

27 yaşındaki Özkan, 11 Haziran’da Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda gözaltına alınmış, 15 Temmuz’da ise İsrail Özkan’ı Türkiye’ye sınır dışı etmişti.

İSRAİLLİ YETKİLİ DOĞRULADI

Sputnik‘in aktardığına göre, İsrail’in önemli gazetelerinden Haaretz’e konuşan adı açıklanmak istemeyen bir İsraiili yetkili Trump’ın Özkan’ın serbest bırakılmasını istediğini doğruladı.

Yetkili ” Başkan Trump’tan bu yönde bir istek geldiğini doğrulayabilirim” diye konuştu.