Volkan Bozkır: Bizim NATO'dan çıkmak gibi bir niyetimiz yok

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, "Bizim NATO'dan çıkmak gibi bir niyetimiz yok." dedi.

Volkan Bozkır: Bizim NATO'dan çıkmak gibi bir niyetimiz yok

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 füzeleriyle ilgili olarak “S-400 anlaşması yapıldı. S-400’ü bırakmak söz konusu değil” derken, Türkiye’nin NATO üyeliğinden çıkmak gibi bir niyetinin de olmadığını söyledi.

CNN TÜRK yayınında Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik‘in sorularını yanıtlayan Bozkır, ABD Kongresi’ndeki temaslarıyla ilgili konuşurken, Türkiye’nin savunma sistemleriyle ilgili sorulara  “Bizim NATO’dan çıkmak gibi bir niyetimiz yok. NATO ile sıkıntıya girmek gibi bir niyetimiz yok” cevabını verdiğini söyledi.

“S-400’ü bırakmak sözkonusu değil”

Bozkır, S-400’lerin alınmasıyla Patriot füzeleriyle ilgili NATO ve ABD Kongresi’nde ‘sıkıntı’ yaşanabileceğine dair yorumları ise şöyle yanıtladı: “S-400 anlaşması yapıldı. S-400’ü bırakmak söz konusu değil, Türkiye güvenliğini nerede görürse o ülkeyle bu anlaşlmayı sona erdirir. ‘Patriot’u almazsan F35’ü iptal ederim… S-400’leri iptal edersen Patriot’u kabul ederim…’ Söylemek istediğim bu devir değişti, böyle bir denklem içinde konuşulduğu zaman hiç bir sonuca varılamaz. ABD dahil. Bunu net olarak ifade ettik orada.”

http://gazetemanifesto.com/2018/03/27/akdenizde-tsknin-da-katildigi-nato-tatbikati-6-filoda-bulustular/