Viyana'da bir kiliseye silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre saldırıda en az 8 kişi ağır yaralandı.

Viyana'da bir kiliseye silahlı saldırı: Çok sayıda yaralı var

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre saldırıda en az 8 kişi ağır yaralandı.

Kimliği belirsiz kişiler tarafından Viyana’da bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre, en az 8 kişinin ağır yaralandığı öğrenildi.

Polisten yapılan açıklamada, saldırı sonrası olay yerinden kaçan saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Din adamının darp edilerek bağlanmış halde bulunduğunu söyleyen polis, 15 kişinin yaralandığını doğruladı. Kilisede bulunan insanların kıymetli eşyalarının da gasp edildiğini bildiren polis, olayın bir terör saldırısı olabileceğinden şüphelendiği açıkladı.

Viyana polisi resmi Twitter adresinden yaptığı paylaşımda “Burada geniş bir bina kompleksinden bahsediyoruz, şu anda suçluların ve mağdurlarının halen kiliseye ait mülkte olmaları mümkün. Olay yerinin etrafı güvenlik çemberine alındı ve meslektaşlarımız bu bölgelere aramalarına devam ediyor” açıklamasında bulundu.