VİDEO | Urfa diken üstünde: 2 kişinin ölümü sonrası Suriyelilere saldırılar başladı

Urfa'da önceki gün biri Suriyeli iki aile arasında çıkan kavgada Mahmut ve Müslüm Dağ isimli kardeşlerin hayatını kaybetmesi üzerine dün gece Suriyeli ailelerin ev ve işyerlerine dönük saldırılar yaşandı.

VİDEO | Urfa diken üstünde: 2 kişinin ölümü sonrası Suriyelilere saldırılar başladı

Yaklaşık 500 bin Suriyeli’nin bulunduğu Şanlıurfa’da son bir kaç gündür mahallelerde ölümlü ve yaralanmalı olaylar eksik olmuyor.

Urfa’nın Eyyübiye ilçesi Osmanlı Mahallesi’nde yaşayan Dağ ailesi ile aynı Suriyeli bir aile arasında önceki gün bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada yaralanan Mahmut, Mesut, Mehmet, Murat ve Müslüm Dağ isimli kardeşlerden Mahmut ve Müslüm Dağ’ın, kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetmesi sonrası kentte dün gece yine olaylar çıktı.

Mezopotamya Ajansı‘nın aktardığına göre, Yaşanan iki ölüm nedeniyle kent merkezinde yer alan Topçu Meydanı ve Eyyübiye ilçesine bağlı Dağ Mahallesi başta olmak üzere kimi mahallelerde Suriye uyruklu ailelere dönük saldırılar yaşandı.  Toplanan kalabalık gruplar, Suriyeli ailelerin ev ve işyerlerine dönük saldırdı. Bu saldırılar sonucu ise birçok ev ve işyerinde maddi hasar oluştu. Olaylar gece geç saatlere kadar devam etti.

SOKAKTA GÖRDÜKLERİNİ DARP ETTİLER

Olayların giderek büyümesinin önüne geçmek için polis, bir süre sonra tazyikli su ve biber gazı ile cadde ve sokaklarda toplanan gruplara müdahalede bulundu. Müdahale sırasında sıkılan gaz bombalarından birçok yurttaş etkilendi. Polis ablukasına alınan mahallelerde yaşayan Suriyeli esnafların tümü dükkânlarını kapatıp, evlerine gitti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu de olayların yaşandığı Dağ Mahallesi’ne gitti. Yaşananlar hakkında bilgi alan Vali Erin, bir süre sona mahalleden ayrıldı.

Kent merkezinde yer alan Rabia Meydanı’nda toplanan bir grup ise, sokakta yürürken yakaladıkları kimi Suriyelileri darp etti.

Can kaybı yaşanmadığı öğrenilen olaylarda, çok sayıda kişi yaralandı.