VİDEO | TRT'nin haberi alay konusu oldu: Fransa'da AKP tarafından planlanan Gezi olayları...

AKP'nin borazanı TRT'nin Fransa'da halkın akaryakıt zamlarına karşı ayağa kalkışına ilişkin destekler nitelikteki haberi sosyal medya kullanıcılarının alay konusu oldu.

VİDEO | TRT'nin haberi alay konusu oldu: Fransa'da AKP tarafından planlanan Gezi olayları...

Fransa’da akaryakıt fiyatlarının yüksekliğine karşı geçen hafta ülke genelinde başlayan eylemler, bugün başkent Paris’te düzenlenen büyük gösterilerle doruğa ulaştı. Paris’te eylemlerin merkezi haline gelen Champs-Élysées’ten olayları aktaran TRT’nin haberindeki anlatım dili ise izleyenleri Haziran Direnişi dönemine götürdü.

TRT World Paris muhabiri Melda Doğan eylemleri anlatırken “Aslında herşey benzine yapılan benzine yapılan vergi zammıyla başlamıştı. Ancak olaylar sonrasında büyüdü ve insanlar genel bir memnuniyetsizliğin ifadesi olarak sokaklara döküldü.” ifadelerini kullandı.

Eylemler için “devletin gösterdiği” Eyfel Kulesi bölgesini de “Orada toplanmak istemediler. Champs-Élysées Meydanı’nda toplandılar.” diye anlatan Muhabir Doğan, Macron yönetiminin eyleme katılımları engellemek için aldığı tedbirleri anlatırken de “Buraya gelmeleri hiç de kolay olmadı. Pek çok metro kapatıldı. Paris dışından gelmek isteyen vatandaşları engellemek için tren seferleri de iptal edildi.” dedi.

Olayların şiddetlenerek artmasını beklediğini belirten TRT muhabiri, eylemlere 1 milyon Parislinin katıldığını ve Macron’ın istifasının istendiğini söyledi.

AKP’nin borazanı haline gelen TRT’nin gerek Haziran Direnişi döneminde gerekse iktidarı hedef alan her eyleme ilişkin haberinde ya olanları tamamen görmezden geldiği ya da çarpıtarak yansıttığı biliniyor.

İşte TRT’nin “göz yaşartan” haberi:

 

“AKP PLANLADI”

Sosyal medya kullanıcıları ise TRT’nin sosyal medya hesaplarından paylaştığı bu habere Haziran Direnişi döneminde AKP’nin ve iktidara bağlı medya organlarının sarıldığı “dış güç” edebiyatını hatırlatarak cevap verdi, “Fransa’da AKP tarafından planlanan Gezi olayları” diyerek dalga geçti.

İşte TRT’ye gelen yanıtlardan bazıları: