VİDEO | TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer Afrin operasyonunu değerlendirdi

Türkiye Komünist Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Kurtuluş Kılçer, Afrin operasyonunun ABD'nin aleyhine değil tersine çıkarlarına hizmet eden bir adım olduğunu belirtti.

VİDEO | TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer Afrin operasyonunu değerlendirdi

Türkiye Komünist Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Kurtuluş Kılçer, Suriye’nin Afrin kentine AKP destekli Özgür Suriye Ordusu güçleriyle birlikte gerçekleştirilen operasyona ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yapılan operasyonla AKP’nin Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan bölgeleri ABD egemenliğine bıraktığının kabulünü ilan ettiğini belirten Kılçer, yaşananların Astana Süreci’ne de zarar verebileceğine dikkat çekerken, tabloya bakıldığında yapılanın ABD emperyalizme karşı değil aksine paralelinde bir adım olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

Sorunların kaynağında emperyalist saldırganlığın yattığını hatırlatan Kılçer, cihatçı çetelerin hamiliğini üstlenerek Suriye’nin yıkımında ABD’nin taşeronluğunu üstlenen AKP’nin suçlarının da altını çizdi. Gelinen noktada emperyalizmin Suriye’deki yenilgi üzerine etnik temelde yeni bir savaş çıkarmanın yollarını aradığına değinen Kılçer, bölgede ABD güdümünde kurulacak bir Kürt devletleşmesinin Suriye’de, Irak’ta ve Türkiye’de bölünme getireceğini vurgulayıp, “Biz komünistler ülkemizin bölünmesine karşıyız. Temel noktamız emperyalizme karşı bütün halkların ortak bir mücadele cephesinde buluşmasıdır.” ifadelerini kullandı.