VİDEO | TKH MK Üyesi Kamil Tekerek: AKP'nin yerli ve milli edebiyatı emperyalizmin emirlerini yerine getirmektir

Türkiye Komünist Hareketi MK Üyesi Kamil Tekerek, AKP'nin son dönemde diline pelesenk ettiği "yerli ve milli" tartışmasına ilişkin konuştu.

VİDEO | TKH MK Üyesi Kamil Tekerek: AKP'nin yerli ve milli edebiyatı emperyalizmin emirlerini yerine getirmektir

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ülke ve dünya gündemine ilişkin görüşlerini açıkladığı “Komünistler Diyor ki” video konuşmalarının bugünkü konusu AKP’nin “yerli ve milli” edebiyatı oldu.

AKP’nin son dönemde diline pelesenk ettiği “yerli ve milli” tartışmasına ilişkin TKH MK Üyesi Kamil Tekerek, “Yerlilik ve millilik tartışması, AKP iktidarının ABD işbirlikçiliğinin üzerini örtmek için yürüttüğü bir tartışmadır. AKP iktidarının, sermaye sınıfı ve sermaye devletiyle birlikte emperyalizmin çizdiği sınırların dışına çıkması mümkün değildir.” dedi.

AKP’nin emekçilerinin bugüne kadar ürettiği ne kadar değer varsa hepsini yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çektiğini hatırlatan Tekerek, Türkiye tarihi boyunca yapılan özelleştirmelerin yüzde doksanı AKP iktidarı döneminde yapıldığına dikkat çekerek, “AKP’nin yerli ve milli edebiyatı emperyalizmin verdiği emirler doğrultusunda adımlar atmaktır.” dedi.

Tekerek’in konuşması şöyle: