VİDEO | TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: AKP'ye göre ÖSO 'yerli ve milli', cinsel istismarı ortaya çıkaran kamu emekçisi vatan haini

Türkiye Komünist Hareketi MK Üyesi Aysel Tekerek, AKP’nin 'Kuva-yı Milliye'ye benzetmeye kadar vardırdığı ÖSO savunmasına ilişkin konuştu.

VİDEO | TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: AKP'ye göre ÖSO 'yerli ve milli', cinsel istismarı ortaya çıkaran kamu emekçisi vatan haini

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ülke ve dünya gündemine ilişkin görüşlerini açıkladığı “Komünistler Diyor ki” video konuşmalarının yeni gündemi AKP destekli cihatçı çeteler topluluğu Özgür Suriye Ordusu oldu.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, Afrin harekatına TSK ile birlikte katılan ve başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP iktidarının canhıraş savunduğu ÖSO’ya verilen destek için “Cihatçı ÖSO’yu dost kabul edenlerin, bu gidişe ‘dur’ diyen TTB Merkez Konseyi üyelerini düşman kabul etmesine şaşırmıyoruz” dedi.

Tekerek, her defasında Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu öne süren AKP’nin Suriye’yi parçalamak isteyen ÖSO’yu ‘yerli ve milli’ madalyasına layık gördüğünü belirtirken, iki gerici odağın ortak özelliğinin Amerikancı olması olduğunu kaydetti.

TKH Genel Başkanı, Küçükçekmece’de 115 kız çocuğunun cinsel istismara uğradığını ortaya çıkan sosyal hizmet uzmanı İclal Nergiz’in sürgün edildiğini hatırlatarak, “AKP’ye göre ÖSO ‘yerli ve milli’, cinsel istismarı ortaya çıkarak kamu emekçisi vatan haini” ifadelerini kullandı.