VİDEO | Suudi Arabistan'da Türkiyeli işçilerin büyük grevi ikinci gününde!

Yaklaşık 4 bin kişinin çalıştığı dev şantiyede işçilerin kötü koşulları protesto ederek başlattığı grev 2. gününde.

VİDEO | Suudi Arabistan'da Türkiyeli işçilerin büyük grevi ikinci gününde!

Suudi Arabistan’da MNG Holding’e ait Mapa İnşaat’ın üstlendiği Cidde Konut Projesi şantiyesinde, inşaat işçilerinin kötü çalışma koşulları nedeni ile başlattığı grevi ikinci gününde devam ediyor.

1000’den fazlası Türkiye’den olmak üzere yaklaşık 4 bin işçinin çalıştığı şantiyede iş güvenliği için en temel önlemlerin bile alınmaması nedeniyle bir çok bulaşıcı hastalığın başgösterdiğini belirten işçiler, insanlık dışı şartlardaki çalışma koşullarına aylardır ödenmeyen maaşları da eklenince haklarını aramak için greve çıkmıştı.

İşçiler direnişlerinin 2. gününde kendi aralarında temsilci seçip firma ile görüşerek taleplerini iletti. Ancak firma talepleri kabul etmedi. Bunun üzerine işçiler toplantı gerçekleştirip, talepler kabul edilene kadar grevi sürdürme kararı aldı.

Öte yandan işçiler, şantiyeye dışarıdan yeni girişlerle yapılması olası grev kırıcılığını önlemek için de kapılarda önlem aldı.

İYİ-SEN’DEN AÇIKLAMA

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN), greve ilişkin son gelişmeyi sosyal medya hesabından şu ifadelerle açıkladı:

“Bu sabah işçi arkadaşlarımızla birlikte kendi aramızdan seçtiğimiz temsilciler firma yetkilileriyle görüşüp talepleri iletti. Firma talepleri yerine getirmeyeceğini söyleyerek bizleri oylamayı sürdürüyor.

İşçi arkadaşlarımızla tekrar toplanarak taleplerimiz karşıla kadar grevi sürdürmeyi kamp kapılarını tutarak kimsenin çalışma sahasına dönmemesini kararlaştırdık.

Haklarımızı alana kadar iş bırakmaya devam edeceğiz.”

Direniş alanına dönüşen dev şantiyeden Manifesto‘ya bu sabah ulaşan görüntüler ve iki işçinin konuşması şöyle:

 

http://gazetemanifesto.com/2018/03/03/suudi-arabistanda-insaat-iscilerinden-grev-karari/