VİDEO | 'Suriye'yle ortak operasyon' muamması: Özellikle hazırlanmış, böyle hata olmaz

TRT'nin MİT'in Suriye'deki operasyonunu "Suriye istihbaratıyla ortak operasyon" ifadeleriyle duyurması yandaşların "TRT'de kriptolar mı var?" diye sormasına yol açtı.

VİDEO | 'Suriye'yle ortak operasyon' muamması: Özellikle hazırlanmış, böyle hata olmaz

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, 2013 yılında, 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda, failleri yönlendirdiği iddia edilen ve Suriye istihbaratıyla irtibatı sağladığı ileri sürülen Yusuf Nazik (34), dün Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye’nin Lazkiye kentinde yakalanarak, Türkiye’ye getirildi.

Yaygın medyanın haberlerinde operasyonu MİT’in tek başına yaptığı ve “tamamen yerli ve milli bir operasyon” olduğuna dikkat çekilmişti. Ancak ilk olarak AA’nın servis ettiği haberle ilgili TRT, Yusuf Nazik’in ilk yakalandığını duyurduğu haberin KJ’sinde “MİT’ten Suriye’de ‘Reyhanlı’ operasyonu” başlığını kullanırken, “MİT, Suriye istihbaratıyla ortak operasyonda Reyhanlı saldırısının planlayıcısını yakaladı” ifadelerine yer verdi. Haberi sunan spiker de operasyonun Suriye istihbaratıyla birlikte gerçekleştiğini altını çizerek duyurdu.

Daha sonraki bültenlerde ise aynı olayla ilgili haberde “Suriye istihbaratıyla ortaklık” ifadesi, gelmiş olmasındaki gibi esrarengiz biçimde ortadan kalktı.

“SPİKERE ÖZELLİKLE HAZIRLANIP VERİLMİŞ”

Olayı TGRT’de Cem Küçük’le birlikte sundukları ‘Medya Kritik’ programında masaya yatıran yandaş Fuat Uğur ise bunun ‘sehven’ yapılabilecek bir hata olmadığını belirtip “Cümlenin gelişinden haberin kurgusundan altyazıdaki ifadelere kadar bir bütün. Hazırlanmış bir metin. ‘MİT’in Suriye istihbaratı ile ortak operasyonu…’ diyor haber. Özellikle yazılıp verilmiş spikere. Bunu yazan ajan Esad yanlısı DHKP-C’li, CHP’li, PKK’lı, FETÖ’cü ya da bir ajan olabilir. Kamuoyuna bir açıklama yapmalılar. Böyle hata olmaz!” ifadelerini kullandı.