VİDEO | Suriye, Beyaz Miğferlerin kimyasal saldırı mizansenini yayınladı

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, saldırı bahanesi olarak beklenen ve bir süredir Beyaz Miğferler isimli grubun hazırlık çalışmalarını sürdürdüğü İdlib'de kimyasal saldırı mizanseninin videosunu paylaştı.

VİDEO | Suriye, Beyaz Miğferlerin kimyasal saldırı mizansenini yayınladı

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, saldırı bahanesi olarak beklenen ve bir süredir Beyaz Miğferler isimli grubun hazırlık çalışmalarını sürdürdüğü İdlib’de kimyasal saldırı mizanseninin videosunu paylaştı.

Ajansın paylaştığı videoda ‘kimyasal saldırı’dan Suriye hükümetinin sorumlu tutulması için Beyaz Miğferler grubunun ‘kimyasal saldırıda yaralanmış’ gibi gösterilen kişilere tiyatral bir müdahale sahnesi çekimi yaptıkları gözüküyor.

SANA’nın yayınladığı 5 dakikalık videoda, aynı mizansenin 3 farklı versiyonu yer alıyor. İlkinde, yerde ‘kimyasal saldırı kurbanlarının’ yattığı görünürken, ‘oyunculardan biri’ sedyeyle ambulans aracına taşınıyor, bir kamyonete bindirilen çocuğun üzerine ise hortumdan su döküldüğü görülüyor. Daha önce de kimyasal saldırıların su ile temizlenme çalışmaları yayımlanmıştı. Bu videoda da ilk versiyonda yerde ve sedyede yatan adamın, ikinci ve üçüncü versiyonlarında ayakta olduğu ve çocuğun üzerine su döktüğü görülüyor.

Video, birkaç dakika sonra, servis kurallarını ihlal ettiği iddiası ile Youtube tarafından kaldırıldı ancak kullanıcılar bu videoyu kendi kanallarına taşımayı başardı.

İşte sözde sivil toplum kuruluşu Beyaz Miğferlerce düşük bütçeyle hazırlanmış o mizansen video: