VİDEO | 'Stalin' tartışmasında yumruklar konuştu

Rusya'da komünist önder Stalin'in tartışıldığı programda yumruklar konuştu.

VİDEO | 'Stalin' tartışmasında yumruklar konuştu

Nazileri tarihin çöplüğüne gömen komünist önder Stalin’le ilgili tartışmalar tüm dünyada olduğu gibi, Rusya’da da devam ediyor. Ülkedeki bir radyo programında 2. Dünya Savaşı döneminde Stalin’i tartışan iki gazetecinin tartışması kavgayla sonlandı.

Komsomolskaya Pravda’da canlı olarak gerçekleşen radyo programında katılımcıların tartışması kavgaya dönüştü. Liberal görüşleriyle tanınan Nikolai Svanidze, tartışmanın bir bölümünde 2. Dünya Savaşı’ndan önce Stalin’in Sovyetler Birliği’ni “korkunç bir hale” getirdiğini iddia ederek, karşısındaki diğer gazeteci Shevchenko’yu da “alçak herif” olarak tanımladı.

Reel sosyalist birikimine küfür eden Svanidze’ye nazaran daha solda duran Shevchenko, Svanidze’nin bu hakaretlerini “iflah olmaz bir demagog” olarak niteleyerek, Stalin ve Sovyetler Birliği’ne bu şekilde saldırmanın Svanidze’nin 2. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden Sovyet askerlerinin anılarına hakaret etmekle suçladı.

Bu cevap sonrasında ayağa kalkan Svanidze, Shevchenko’ya bir tokat savurdu. Atılan tokat sonrasında iyice sinirlenen Shevchenko, kendisini koruyarak karşılık verdi.

Canlı yayında gerçekleşen bu olay sonrasında her iki gazeteci de duygularını kontrol edemedikleri için özür dilediklerini belirttiler.

Konuyla ilgili görüşlerini RT ile paylaşan Rusya Komünist Partisi Basın Sözcüsü Aleksandr Yushchenko ise, liberal Svanidze’nin davranışlarının kendi pozisyonundaki birisi için kabul edilemez olduğunu belirterek, her ne kadar “yapacağı başka bir şey kalmasa da”, Shevchenko’nun da tepkisinin yanlış olduğunu ifade etti.