VİDEO | Polis kamu emekçilerine bu kez Kartal'da saldırdı: 8 gözaltı

AKP'nin polisi işlerini geri isteyen kamu emekçilerine bu kez Kartal'da müdahale etti.

VİDEO | Polis kamu emekçilerine bu kez Kartal'da saldırdı: 8 gözaltı

68 haftadır Kartal, Kadıköy ve Bakırköy’de KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönme talebiyle direnen kamu emekçilerine bir kez daha polis saldırdı.  Kartal’da direnişlerini KESK üyelerinin eylemine saldıran polis 8 kamu emekçisini de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kamu emekçilerinin isimleri şöyle:
Mehmet SARI, Özgür KARADAŞ, Nursel TANRIVERDİ, Nugyen NEDİM, Duygu POLAT, Ali Haydar ARIKUŞU, Hüseyin DEMİR ve Yeşim GÜZEL.

 

EĞİTİM-SEN’DEN ÇAĞRI

Saldırı sonrası Eğitim Sen 5 No’lu Şube tarafından yapılan çağrıda şöyle denildi: “68 haftadır Kartal, Bakırköy ve Kadıköy’de direnen arkadaşlarımıza bugün polis müdahale etti. İşini, ekmeğini ve onurunu savunan 8 arkadaşımız gözaltına alındı. Bugün saat 17:00’da yapacağımız basın açıklamasına tüm dostlarımızı en güçlü şekilde bekliyoruz. #BizKazanacağız!”

KESK üyelerinin Bakırköy ve Kadıköy’de gerçekleştirdikleri eylemlere de müdahale edilmiş, gözaltılar yapılmıştı. İki bölgede de darp edilerek gözaltına alınan KESK’liler, gözaltı sürecinin ardından serbest bırakılmış; serbest bırakılan direnişçilerin bir kısmı için adli kontrol şartı istenmişti.