VİDEO | Nurettin Yıldız şaşırtmıyor: Hilafetin ayak seslerini duyuyor gibiyim

Açık açık şeriat hükümlerini savunarak verdiği skandal 'fetva'larla gündemi işgal eden Nurettin Yıldız, tüm diğer gericiler gibi 'hilafet' hedefinde buluşuyor.

VİDEO | Nurettin Yıldız şaşırtmıyor: Hilafetin ayak seslerini duyuyor gibiyim

“6 yaşındaki çocukların evlenebileceği”, “Asansörde halvet ortamı oluşabileceği”, “Yatak ve yorganın cinsel dürtüleri artırabileceği” gibi toplumsal yaşamı dinsel referanslara göre düzenleyen ve büyük tepki çeken ‘fetva’larıyla gündemden düşmeyen gerici Nurettin Yıldız’ın açıkça hilafeti savunduğu konuşması da bulunuyor.

2016 yılında yaptığı bir sohbette “Hilafet geri gelir mi?” sorusunu cevaplayan Yıldız, “Ben 1923 yılında hilafet giderken camide namaz kılan gençlerin ihtiyarların şuur düzeyiyle, 90 sene sonra halifesiz yaşayan bugünün müslümanlarının şuur düzeyini ölçtüğümde, hilafetin neredeyse ayak seslerini duyuyorum gibi bir his var içimde” ifadelerini kullanıyor. Daha sonra da “Ama elmanın olgunlaşması için vakit gelmedi henüz” diyor.

Yıldız, sözlerinin devamında ise Müslüman Kardeşler örgütünün kurucusu Hasan El Benna’nın 1920’li yıllarda örgütü kurma çalışmaları sırasında Mısır’daki şeyhler tarafından anlaşılamadığına atıf yapıp, bugünün gençlerinin o zamanın gençlerinden çok daha iyi durumda olduğunu söylüyor.

İşte Yıldız’ın ‘sohbet’indeki o bölüm:

 

Nurettin Yıldız’ın kendisinin de Müslüman Kardeşler örgütünün önde gelen isimlerinden Yusuf El Karadavi’nin başkanlığını yürüttüğü Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin Türkiye’deki bağlı kuruluşu Türkiye Alimler Birliği’nin üyesi olduğu biliniyor.